Simon Sebag Montefiore în România: dezbateri fascinante despre Romanovii (1613-1918) și celelalte cărți ale sale
Istorici, critici, publicații de prestigiu, dar și tabloide, celebrități din showbizul internațional, toți s-au arătat interesați de Romanovii (1613-1918), un volum uluitor, care cuprinde poveștile de viață a douăzeci de țari și țarine ce au marcat istoria lumii, iar documentarea de-a dreptul sisifică a autorului a făcut din acest titlu unul absolut seducător pentru toate categoriile de public. Romanovii este deopotrivă o captivantă poveste despre triumf și tragedie, iubire și moarte, un studiu universal despre putere și un portret esențial al măreției care continuă să definească Rusia și astăzi.
Pentru romanele din Trilogia Moscova - Într-o noapte de iarnă, Sașenka și Cerul roșu al amiezii, Montefiore a folosit o parte din documentarea realizată în arhivele KGB pentru biografia lui Stalin. Fiecare volum este nu doar o frescă socială, ci și un roman de aventuri, o poveste de dragoste care poate trece cu succes proba timpului, devenind o referință clasică a literaturii despre prima parte a secolului XX.
Simon Sebag Montefiore este istoric britanic ale cărui cărți, devenite bestselleruri în întreaga lume, au fost publicate în peste 48 de limbi și recompensate cu multe premii. Printre lucrările sale cele mai cunoscute se numără Ecaterina cea Mare și Potemkin (nominalizată la premiile Samuel Johnson, Duff Cooper și Marsh Biography), Ierusalim – Biografia unui oraș (devenită bestseller internațional), Stalin: Cartea Țarului Roșu, precum și romanele Într-o noapte de iarnă, Sașenka și Cerul roșu al amiezii. De asemenea, la Editura Pandora M au apărut primele două volume din seria pentru copii Ordinul Iepurilor Regali din Londra, semnată de Santa și Simon Sebag Montefiore.
Montefiore a studiat istoria la Universitatea Cambridge, unde a primit titlul de doctor, și este Fellow al Royal Society of Literature din Marea Britanie.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid