Volumul V al Stagiunii de Colecție îi are invitați pe soprana Sorina Munteanu, pianista Viorela Ciucur și actorul Marius Bodochi, și se va desfășura sub genericul “România 100”. Manifestarea este programată pentru luni 5 noiembrie 2018, de la ora 17,30, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22) și este parte a proiectului ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Stagiunea de Colectie Vol VFoto: Afis

Cei trei mari artiști ai scenelor românești vor readuce în atenția spectatorilor creația poetică si muzicală de la 1918. Vom putea asculta cântece pentru voce și pian și miniaturi pentru pian create de Tiberiu Brediceanu, unul dintre delegații de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, precum și poezii de mare rafinament semnate de importanți creatori de la 1918: George Coșbuc, Octavian Goga, Alexandru Vlahuță, Ion Minulescu.

Accentul expoziției adiacente va cădea pe tipărituri valoroase, partituri din "Proprietatea autorului", cu o dedicaţie autografă pentru Viorel Cosma, datând 1957. Majoritatea acestor lucrări semnate de Tiberiu Brediceanu au fost editate la "Librăria Arhidiecezană", Sibiu (Nagyszeben) şi fac parte din colecţiile "Doine şi Cântece poporale româneşti" sau "Cântece poporale, culese şi întocmite pentru voce şi piano", cu o prefaţă a autorului scrisă la Braşov, în 1927.

Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro