igloomedia si Muzeul Taranului Roman au lansat albumul Hateg. Tara bisericilor de piatra printr-o expozitie de fotografie cu imagini ale monumentelor din album. Expozitia de fotografie va fi deschisa timp de doua saptamani la Clubul Taranului. Ea reproduce pe panouri de mari dimensiuni imaginile bisericilor care apar in interiorul albumului: Criscior, Densus, Gurasada, Halmagiu, Lesnic, Nucsoara, Ostrovul Mare, Pesteana, Prislop, Ribita, Roscani, Sanpetru, Santamarie Orlea, Sf. Nicolae Hunedoara, Strei, Strei-Sangeorgiu.

Realizatorul fotografiilor este Serban Bonciocat.

Hateg. tara bisericilor de piatra este al treilea volum din seria igloopatrimoniu. Albumul este o monografie in imagini a unora dintre cele mai vechi biserici de piatra situate intr-un teritoriu incarcat de istorie si legenda, in care s-au format primele oranduiri voievodale din tara. Albumul restituie imaginea actuala a saisprezece edificii de cult din piatra, ridicate intre secolele XIII-XVI si aflate astazi intr-o stare avansata de degradare.

Bisericile sunt prezentate si prin prisma unor fotografii de interior, care sa sugereze stadiul actual de conservare a decorului parietal.

Hateg. tara bisericilor de piatra va fi disponibil in librarii (Carturesti, Noi, Humanitas, Diverta) sau la sediul Igloo Media din str. Finlanda nr. 10, incepand cu data de 1 februarie, la pretul de 70 lei.