Institutul Cervantes din București si Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“, în colaborare cu Zeppelin, organizează luni, 29 octombrie, la ora 18.30, în Galeria Creatorilor de Patrimoniu, etaj II, Universitatea de Arhitectură și Urbanism, Str. Academiei nr 18-20, conferința despre activarea patrimoniului industrial și despre arhitectura contemporană în context istoric, susținută de prof. dr. arh Luis González de Boadó Halcón, de la Universitatea din Sevilla. Conferința se va desfășura cu traducere simultană.

Luis Gonzalez Boado Pisc HermesFoto: Hotnews

Luis González de Boadó Halcón este arhitect practicant, câștigător prin concurs a numeroase proiecte publice. Este doctor în arhitectură, profesor în cadrul Departamentului de Proiecte Arhitectonice din cadrul Școlii Tehnice Superioare de Arhitectură a Universității din Sevilla, unde predă cursuri și conduce lucrări de licență și master. Activitatea sa universitară are o importantă componentă de cercetare, fiind directorul unui grup de cercetare numit ,,Arhitectură, Patrimoniu și Ecologie”.

De asemenea, Luis González de Boadó Halcón reprezintă Universitatea din Sevilla într-un grup internațional de cercetare și reabilitare a patrimoniului industrial din care fac parte și universitățile din Saarbrücken, Nancy, Brno, Florencia, New York și Sevilla. Grupul se numeste Re-fact și, din 2005, se ocupa de proiecte de cercetare și intervenții în diverse locuri din Europa.

Este autorul volumelor: Obsolescencia y Oportunidad en la Industria Abandonada: Fábrica de Vidrio La Trinidad (2018); Jerez inclusiones. - Jerez de la Frontera (2015); La piel construida. (2015); Discursos sobre el contorno (2013); Inserciones urbanas (2013).