Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a avut vineri, o întâlnire cu un grup de producători de film din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, prezenţi în România pentru a trasa conceptele şi detaliile viitoarelor proiecte ce vor fi filmate în ţară.

George IvascuFoto: Agerpres

"Am speranţa că veţi reveni în România într-o vizită extinsă, pentru a vă putea inspira din locurile şi peisajele variate de aici, ca parte a procesului creativ de concepere de scenarii şi producţii noi ce se vor filma în ţara noastră", a menţionat Ivaşcu, potrivit unui comunicat al MCIN transmis vineri și citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele două părţi şi-au exprimat dorinţa de a crea o agendă comună de lucru prin care se vor face demersuri care să susţină producţia de filme străine şi atragerea de producători şi actori de la Hollywood, în România.

"Oaspeţii au prezentat ministrului George Ivaşcu proiectele în desfăşurare şi au subliniat o serie de beneficii economico-culturale ce vor surveni în industria cinematografică românească, cu precădere crearea de noi locuri de muncă, atât pentru cei din industria de profil, cât şi pentru cei din domeniile conexe, România putând beneficia, astfel, de expunere internaţională la nivel înalt, în domeniul cinematografiei", se precizează în comunicat.

Întâlnirea cu producătorul de filme Ciro Orsini, cu actorii şi producătorii Simona Roman şi Daniel Stisen a avut loc în contextul aprobării HG 421/2018, în iunie 2018, pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice.