​Tânărul și carismaticul pianist român Daniel Petrică Ciobanu debuteaza cu un recital extraordinar, pe scena legendarei Carnegie Hall din New York, în data de 18 octombrie 2018.

Daniel Ciobanu este câștigătorul Medaliei de Argint și al Premiului Publicului la ediţia 2017 a Concursului Internaţional de Pian “Arthur Rubinstein” de la Tel Aviv, care se desfăşoară o dată la trei ani începând din 1974. Tradiţia Societății Muzicale Internaționale “Arthur Rubinstein” constă în organizarea unui recital sau a unui turneu pentru câştigători, pentru a le oferi acestora posibilitatea de a evolua pe cele mai mari scene ale lumii. Anul 2018 îi este dedicat lui Daniel Ciobanu, solistul de doar 27 de ani, absolvent al Conservatorului Regal din Scoția, laureat deja al mai multor concursuri prestigioase.

Unul dintre cei mai talentați pianiști ai generației sale, acesta are o carieră internațională în ascensiune fulminantă, datorită combinației de carismă, fler artistic și tehnică fără cusur care îl fac irezistibil. După propria descriere, preferințele sale de program reprezintă “un cocktail de muzică clasică serioasă combinată cu acadelele și focurile de artificii ale repertoriului pentru pian”.

Potrivit ICR NY, la Carnegie Hall, Daniel Ciobanu va prezenta un program complex care va include, pe lângă compoziții de Musorgski, Scriabin şi Stravinski, Suitele Nr. 3, Op. 18 (“Pièces impromptues”) și Nr. 7 (“Carillon nocturne”) de George Enescu. Recitalul, organizat de The American Friends of the Rubinstein Society împreună cu ICR New York, aspiră să devină revelația sezonului de toamnă pe scena muzicală de gen a New York-ului.