Cătălin Dorian Florescu, laureat al Premiului Literar Andreas Gryphius 2018 pentru întreaga operă, va fi în România în perioada 16–22 octombrie pentru turneul dedicat celui mai recent roman al său, Bărbatul care aduce fericirea, apărut la Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu. Turneul va cuprinde cinci orașe din țară: Oradea, Cluj, Brașov, Sibiu și Timișoara.

Barbatul care aduce fericirea, de C. D. FlorescuFoto: Humanitas

Foarte bine primit de critica literară și de cititorii din spațiul de limbă germană și din Romania, Bărbatul care aduce fericirea, bestseller Humanitas la Bookfest, este unul dintre cele mai îndrăgite romane ale verii 2018.

Iubitorii de literatură din Oradea, Cluj, Brașov, Sibiu și Timișoara sunt așteptați să participe la întâlniri cu Cătălin Dorian Florescu despre romanul Bărbatul care aduce fericirea – „un roman fulminant despre un secol de rătăciri, izgoniri, evadări, de căutare a norocului... Un roman în care abundă fantezia, frumusețea și imaginile fantastice. Florescu a dovedit și până acum că este un povestitor talentat. Aici ne oferă culmea creației sale.“ – Stern

„Această carte are o putere de-a dreptul magică de atracție, încât nu-ți dorești s-o lași din mână până la sfârșit... Povestirile sunt sumbre, dure, emoționante, dar găsim în ele și bucurie, tocmai datorită dorinței de supraviețuire. Iar până aproape de final, autorul ne surprinde prin transformări și detalii care lasă totul să apară într-o altă lumină. La urma urmei, iată ce impresionează atât de mult: aici e totul în joc, e vorba despre viața adevărată, autentică și la calea care duce la celălalt. Iar asta este povestit într-un mod dramatic și nemaipomenit de captivant până la marele și emoționantul final.“ – Dresdner Neueste Nachrichten

CĂTĂLIN DORIAN FLORESCU (n. 1967, Timişoara) trăiește în Elveția din 1982. A urmat studii de psihologie și psihopatologie la Zürich, specializându-se în terapia umanistă Gestalt. După absolvire a lucrat ca psiholog într-un centru de reabilitare pentru dependenţii de droguri. Din 2001 este scriitor liber-profesionist. A publicat romanele Wunderzeit (Vremea minunilor, 2001), Der kurze Weg nach Hause (Scurtul drum spre casă, 2002), Der blinde Masseur (Maseurul orb, 2006), Zaira (2008), Jacob beschließt zu lieben (Jacob se hotărăște să iubească, 2011) și Der Mann, der das Glück Bringt (Bărbatul care aduce fericirea, 2016), apariții care s-au bucurat de o primire entuziastă în Elveția, Austria și Germania. Cărțile sale au fost traduse în peste zece limbi. Semnează periodic articole și eseuri în presa de limbă germană.

Programul evenimentelor:

ORADEA – marți, 16 octombrie, ora 18.30

Librăria Humanitas, Bulevardul Republicii nr. 11

CLUJ – miercuri, 17 octombrie, ora 18.30

Librăria Humanitas, Str. Universităţii nr. 4

BRAȘOV – vineri, 19 octombrie, 17.00

Bookfest, Aula Universității Transilvania

SIBIU – sâmbătă, 20 octombrie, ora 17.00

Librăria Humanitas „Constantin Noica“, Str. Nicolae Balcescu nr. 16

TIMIȘOARA – luni, 22 octombrie, ora 18.30

Librăria „La Două Bufnițe“, Piața Unirii 11