Duminică, 30 septembrie, de la ora 20.00, pe scena mare a Teatrului Național din București, va avea loc concertul-spectacol Magic Național, în care vor urca pe scenă cunoscuți actori, precum și muzicieni conduși de Emy Drăgoi, rege al acordeonului. Regia spectacolului este semnată de Ion Caramitru.

Adrian NaidinFoto: TNB

Primul spectacol din această stagiune are doi invitați de marcă, Adrian Naidin și George Ciolpan, pe care nu i-aţi mai văzut în acest spectacol, iar din distribuția tradițională, în această seară de sfârșit de septembrie îi putea revedea pe Ion Caramitru, Aylin Cadîr, Medeea Marinescu, Tania Popa, Anca Sigartău, acompaniați magistral de Emy Drăgoi, Lucian Maxim, Jazz Hot Club Romania și 3D Pro`ect.

Adrian Naidin este unul dintre cei mai iubiți artiști români, colaborările lui profesionale bazându-se exclusiv pe relația umană și personală cu muzicianul, dar și pe "chimia" cu omul-artist. Printre acești colaboratori se numără: Holograf, Cristi Minculescu, Damian Drăghici, Moby, Raul Kusak, Lucas Molina etc.

Şi Ion Caramitru și Horațiu Mălăele împart scena cu Adrian Naidin în cadrul unor spectacole precum „Caramitru - Mălăele, câte-n lună și în stele” sau „Vorbe, Vorbe, Vorbe”, atât pe scena TNB, cât și în turnee.

Invitat în festivaluri și concerte naționale și în afara graniței, sau la reuniuni culturale de prestigiu, însoțindu-se de un violoncel ce sună magic în mâinile lui, Naidin a susținut numeroase recitaluri a căror valoare l-au propulsat între cei mai cunoscuți artiști de gen.

Celălalt invitat special, aflat pentru prima dată pe scena TNB, este George Ciolpan, un actor-mim ce și-a câștigat, de la an la an, o faimă internațională solidă, fiind prezent în numeroase companii, festivaluri, întâlniri, schimburi culturale și masterclasses, din China până în America, din Suedia, Franța, Germania până în Rusia, și din Republica Moldova în România, la Brașov, unde trăiește și performează de mai mulți ani. În 2015 a primit Marele Premiu și Trofeul Galei Star de la Bacău, iar în palmaresul său se numără o mulțime de alte premii, la festivaluri din Rusia, Franța, Suedia, Spania, Germania, România și Republica Moldova. Deși vorbește fluent rusa, franceza și engleza, și se descurcă și cu spaniola și italiana, artistul va comunica, de pe scena mare a Naționalului bucureștean cu dumneavoastră, publicul, în limbajul pe care-l stăpânește cel mai bine, al trupului, al mimicii.