Academia Regală urmează să se asigure că următoarea expoziție de nuduri are o diviziune egală între sexe a bărbaților și femeilor, potrivitTelegraph.

RazaFoto: Autor - Rodica Toth Poiata

Academia, care tocmai a suferit o restructurare majoră pentru a sărbători aniversarea a 250 de ani, va avea paritatea aproape exactă între picturile, sculpturile și desenele de nuduri masculine și feminine în explorarea sa ulterioară a artei renascentiste.

Decizia, confirmată de directorul galeriei, Tim Marlow, la lansarea sezonului, marchează prima dată când Academia Regală a introdus în expozițiile sale o cotă provizorie de gen ca un "exercițiu foarte interesant".

Anunțul făcut ca parte a lansării sezonului Academiei Regale în 2019 urmează unei perioade de criză profundă în artă, întrucât televiziunea, filmul, teatrul, muzica și artele vizuale reexaminează tratamentul femeilor în urma fenomenului #metoo.

Per Rumberg, de la Academia Regală, a spus că toți curatorii au fost "foarte dornici de la început să aibă un echilibru egal între bărbați și femei". Deși nu a putut da un număr exact, a spus, "există aproape o paritate între bărbați și femei", adăugând că el au lucrat pentru a realiza un echilibru între sexe chiar și în cazul celor are se ocupă de organizarea expoziției.

Ideea expoziției a fost concepută acum trei ani și va fi pusă într-un parteneriat cu Muzeul J. Paul Getty din Statele Unite.