Pictori de azi la Balcic 2018 reinterpretează elementele definitorii ale Orașului Alb. În perioada 27 August – 28 Septembrie 2018, Elite Art Gallery deschide o nouă expoziție dedicată taberei „Pictori de azi la Balcic”, proiect care se desfășoară sub egida Elite încă din 2003. Expoziția este curatoriată de Carla Schoppel și reunește lucrările artiștilor Gabriel Bălașa, IRLO, Liviu Coman și Otilia Cadar, participanții taberei din acest an.

Pictori de azi la Balcic 2018Foto: Elite Art Gallery

Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 28 August 2018, ora 18.30, cu un moment muzical oferit de Bălașa Percussion.

Tabăra din acest an a fost organizată din dorința de a crea o punte între abordarea plastică a artiștilor tineri și reprezentările moștenite de la pictorii interbelici. Considerăm că Balcicul are atât elemente de tradiție bine conservate, cât și un teren fertil care permite introducerea a noi tehnici și concepte în arta inspirată de reședința Reginei Maria. Drept urmare, „Pictori de azi la Balcic” a presupus explorarea legăturii dintre tradiție și inovație, o trecere de la figurativul clasic la abstractizarea și conceptualizarea peisajelor. Rezultatul taberei dovedește că ceea ce a ghidat artiștii a fost necesitatea creării unor lucrări ancorate în valorile și tendințele contemporaneității Organizând o tabără restrânsă, exclusiv cu participarea unor artiști tineri, dar foarte activi pe piața de artă, am reușit să oferim o nouă perspectivă asupra acestui ținut cu istorie. - curatorul Carla Schoppel

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 27 August - 28 Septembrie 2018, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunile Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.