Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției-studio Locuri care lipsesc. Văcărești - Dudești, miercuri, 1 august, ora 18.00, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66.

Locuri care lipsesc. Vacaresti - DudestiFoto: Afis expozitie

Artiști vizuali: Elena Constantin, Valentina Crăciun – pictură panouri

Teodor Horea – fotografie, compoziție sonoră, de imagine și lumină

Cu contribuția membrilor Atelierului 21 Colegiul de Arhitectură I.N. Socolescu, București

Conceptul și coordonarea proiectului apartin Voichiței Horea

Un oraș este un alfabet întrupat în teritoriu, pe care generații la rând l-au dăruit memoriei colective, desenat de întâlnirile schimburilor de mărfuri, interese, ritualuri, în noduri de drumuri și cai. Astfel că, înainte de a fi un adăpost de locuri și locuitori, orașul este o lume cu un chip care lasă la vedere un trup lumesc și ascunde unul afectiv. Zilnic, îi redesenăm de la noi la ceilalți făptura. În locul în care suprafața s-a șters vei putea avea revelația locului care lipsește. Văcăreștiul, „calea” de altădată, este locul care există în București prin Absență.

Potrivit MNLR, in cadrul vernisajului, va avea loc un performance interactiv la care publicul este invitat să participe pentru rescrierea la prezent a scenariului. Atelierul va fi înregistrat, urmând ca etapa aceasta și cele anterioare să facă obiectul unei montări cinematografice de docu-dramă animație.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 - 31 august 2018, în intervalul orar 9.00 - 16.00.

Proiectul expozițional este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.