Luni, 30 iulie, de la ora 19:00, sunteți invitați la UNAgaleria să vedeți, auziți și simțiți instalația sonoră 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU, un eveniment adiacent expoziției Uși Închise, Plicuri Deschise. Iosif Király – Lucrări timpurii, 1975 – 2000 (curator Ruxandra Demetrescu), de la MNAC.

Iosif Kiraly - 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOUFoto: Poster

Lucrarea este o variantă site-specific a celei realizate împreună cu artista germană Christine Ulke, în cadrul Sommer Akademie Salzburg, intitulată 61 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU. Ea a fost dedicată artistului Fluxus Geoffrey Hendricks și prezentată prima și singura dată până acum, de ziua sa, în 30 iulie 1992, cu ocazia împlinirii vârstei de 61 de ani. Norii (de obicei desenați sau pictați), sunt o temă predilectă în opera sa. Hendricks le-a fost profesor pentru 5 săptâmani la Salzburg și apoi i-a invitat, pe Christine Ulke și pe Kiraly, pentru încă două săptămâni, să îi fie asistenți într-o serie de evenimente ce s-au desfășurat la Köln și Wiesbaden și au fost prilejuite de aniversarea a 30 de ani de existență a grupului FLUXUS (1962-1992).

Geoffrey Hendricks a murit în luna mai 2018.

Luni, 30 iulie 2018, la UNAgaleria, 87 CLOUDS WILL RAIN FOR HIM.

Lucrarea a fost reconstituită cu sprijinul unui grup de studenți și absolvenți ai departamentului Fotografie și Imagine Dinamică de la Universitatea Națională de Arte București.