Joi, 5 iulie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu, Henri de Grandmaison și Editura Vremea lansează cartea „Olga sau întoarcerea la Țibănești”, un roman inspirat din viața Olgăi Racoviță. La evenimentul dedicat lansării cărții vor vorbi arh. Serban Sturza, Ruxandra Racoviță si arh. Alexandru Beldiman.

Olga sau intoarcerea la Tibanesti Foto: editura Vremea

Potrivit editurii, acțiunea acestui roman se petrece în contextul istoric al trecerii violente de la luminoasa epocă interbelică la "epoca de aur", așa cum a fost această trecere resimțită de familiile aristocrate ale României. Decăderea financiară și socială nu a atras și decăderea morală a românilor de familie bună. Pe unii greutățile i-au doborât prin depresie, pe alții i-au făcut mai puternici, niște supraviețuitori. În ciuda suferințelor pe care personajele trebuie să le experimenteze în această carte, există un final fericit ce restabilește dreptatea - căderea comunismului și recuperarea averii abuziv răpite de stat.

"Olga sau întoarcerea la Țibănești" este o carte de ficțiune, inspirată parțial din amintirile Olgăi Racoviță, amintiri povestite scriitorului francez Henri de Grandmaison. Cartea a apărut cu ani în urmă în Franța, iar acum este tradusă în limba română și publicată la Editura Vremea.