​Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani la „Specii ocrotite din fauna României”, un modul al Școlii de Vară de la Antipa susținut de dr. Alexandru Iftime, specialist al muzeului. Cursurile vor debuta luni, 2 iulie 2018 începând cu ora 10:15 în Sala Atelier de la Etajul Muzeului.

Specii ocrotite din fauna Romaniei Foto: Muzeul Antipa

Cei dornici să afle mai multe lucruri despre „speciile ocrotite din fauna României” vor căpăta noțiuni de bază despre ceea ce se numește „biologia conservării”, vor afla ce specii de animale din România sunt ocrotite de lege, în ce constă această ocrotire, cum se face ea și după ce criterii, care sunt cauzele pentru care speciile ajung să aibă nevoie de protecție. Totodată, vor afla și cum să recunoască și să protejeze în natură speciile ocrotite de lege. În acest context, copiii vor afla informații și curiozități despre câteva viețuitoare care trăiesc doar pe teritoriul României, precum aspretele sau roșioara de Pețea, despre cauzele periclitării lor și ce s-a făcut pentru a le salva. Micuții participanți vor descoperi relația dintre pradă și prădător în natură și ce se întâmplă dacă perturbăm echilibrul acesteia. Totodata, ei vor afla și măsurile concrete care pot fi luate pentru salvarea și protejarea speciilor periclitate și, de asemenea, pentru protejarea vieții sălbatice în general.

Mai multe detalii despre Școala de Vară de la Antipa puteți afla accesând pagina de web www.antipa.ro, sau pe pagina de facebook a Muzeului „Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa, iar dacă sunteți interesați de rezervări, o puteți face trimițând un email pe adresa info@antipa.ro sau sunând la telefonul 021.312.88.26. Rezervările se fac în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar co stul de participare/ modul este de 150 lei/copil sau 250 lei/2 frați.