Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a anunţat că organizează un nou concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti, anunta Agerpres.

Opera Nationala BucurestiFoto: Ministerul Culturii

Data limită pentru depunerea proiectelor de management şi a dosarelor de concurs de către candidaţi este 13 iulie. Până pe 18 iulie va fi făcută selecţia dosarelor, iar în periada 19 - 26 iulie vor fi analizate proiectele.

A doua etapă a concursului, interviul, va avea loc între 27 şi 31 iulie.

Sunt declaraţi admişi pentru susţinerea interviului candidaţii care au obţinut în prima etapă a concursului nota minimă 7. Aceeaşi notă minimă trebuie obţinută pentru ca un candidat să fie desemnat câştigător.

Beatrice Rancea, director al Operei Naţionale din Iaşi, a fost numită în mai 2016 manager interimar al ONB de către Corina Şuteu, ministru al Culturii în acea perioadă. Mandatul ei s-a încheiat în decembrie 2017, iar funcţia interimară de conducere a revenit baritonului Ştefan Ignat.

La primul concurs organizat după încheierea mandatului lui Rancea, care a avut loc în perioada aprilie - mai, niciun proiect de management nu a obţinut notă de trecere în prima etapă.