A inceput Outline Festival: 8 artiști de street art pictează 660 de metri pătrați pe mai multe clădiri din București. Pană pe 30 iulie Outline Festival iși propune să pună Bucureștiul pe harta marilor capitale ale lumii în ceea ce privește arta stradală.

Outline Festival: BRANCUSI si POGANYFoto: Poster

Pe parcursul evenimentului, patru cladiri din Bucuresti vor fi desenate cu opere renumite din portofoliul lui Brancuși, dar și picturi cu elemente din natură, galaxie și din tradiția românească.

Pana in prezent, in cadrul fesivalului, a fost finalizata deja prima lucrare pe o centrala termica din zona Stefan cel Mare, acolo unde peretii au fost desenati cu faimoasele sculpturi ale lui Constantin Brancusi, opere care au facut cunoscut numele artistului roman peste tot in lume. Picturile au fost realizate de artistii Ortaku si Luchian.

Peretele realizat de Ortaku prezinta simplitatea unui geniu, impletita cu creativitatea izvorata dintr-o poveste de dragoste dintre Brancusi si pictorita maghiara Margit Pogany. Cel de-al doilea perete, pictat de Luchian, este inspirat din lucrari precum Printesa X, Nou Nascut si Maiastra, care au dus la realizarea a peste 50 de carti despre geniul lui Brancusi, plus mii de studii despre creatiile acestuia.

Artistii implicati in realizarea acestor desene sunt Sweet Damage Crew, Ortaku, Luchian, Homeboy & Kaps Crew si altii.

Outline Festival, desfasurat intre 2 iunie – 30 iulie, initiat de Asociatia EDIT, este primul festival de street art din Bucuresti.