Editura Polirom si Clubul Taranului prezinta miercuri, 30 ianuarie, ora 18.00, volumul Aberatii de bun-simt de Sorin Stoica, aparut in 2007 in colectia „Ego. Proza". Aberatii de bun-simt este cea de-a doua carte postuma, dupa Jurnal, publicata de Polirom din opera lui Sorin Stoica. Despre carte vor vorbi invitatii Serban Anghelescu, Paul Cernat, Marius Chivu, Sorin Preda. In cadrul evenimentului va fi prezentat si un film de Gabriel Achim despre autor: Sorin Stoica/A Writer's Will (alb-negru/17'28''), informeaza editura Polirom.

Gabriel Achim, realizatorul filmului, declara: „Putin inainte sa moara (la 28 de ani), unul dintre cei mai talentati si prolifici scriitori romani din tinara generatie, isi prezinta testamentul literar. Un documentar care pluteste intre arta si reportaj, intre poetic si lucrul marunt, intre serios si absurd."

Sorin Stoica (1978-2006)

„Nici unul dintre noii prozatori, pe care ii citesc cu nesat, nu m-a facut sa dau strigat spontan si naiv de entuziasm cum a facut-o nonconformismul lui Sorin Stoica la mizerabilismul zilei. Nu insist. «Daca vorbesti de bine pe cineva, adesea l-ai terminat»." (Radu Cosasu)

Absolvent al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Bucuresti, 2000, masterat in Comunicare in cadrul FJSC si in Antropologie, SNSPA. A fost preparator asociat la catedra de Antropologie Culturala a Facultatii de Jurnalism. Colaborari cu proza si publicistica la Vatra, Dilema Veche, Deci, Formula As, Ultimul Atu, Cultura. A fost semnatarul rubricii „Liberul arbitru" din saptaminalul Suplimentul de cultura. Volume publicate: Povestiri cu injuraturi, Editura Paralela 45, Pitesti, 2000; Dincolo de frontiere, Editura Paralela 45, Pitesti, 2002; Istorie la firul ierbii. Documente sociale orale, coordonata cu Zoltan Rostas, Editura Tritonic, Bucuresti, 2003; Povestiri mici si mijlocii, volum colectiv de proza scurta scris impreuna cu Cosmin Manolache, Calin Torsan si Ciprian Voicila, cu o prefata de Paul Cernat, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2004; O limba comuna, Editura Polirom, 2005; Televizorul in micul infern, volum de etnografie massmedia, coordonat cu Zoltan Rostas, Editura Tritonic, 2005; Cartea cu euri, volum colectiv de proza scurta scris impreuna cu Calin Torsan, Cosmin Manolache, Roxana Morosanu, Ciprian Voicila, Editura Curtea Veche, 2005; Jurnal, Editura Polirom, 2006. Lucra la o istorie orala a Muzeului Taranului Roman, la o carte de povestiri si la un studiu asupra troitei din Burlusi ca obiect social total. A fost membru al Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania.