Sâmbătă 16 iunie de la ora 19.00 la, Sala Mare a Palatului Tinerimea Română, cvartetul ARCADIA iși propune să surprindă publicul cu un concert CARTE BLANCHE!

Arcadia: Foto Virgil OprinaFoto: Tinerimea Romana

Publicul va asista la un concert surpriză, care va sparge toate barierele, cu repertoriu secret, singurul lucru dezvăluit fiind acela că piesele vor fi prezentate pe parcurs și va cuprinde un repertoriu total atipic pentru o formație de muzică de cameră.

ARCADIA este cel mai valoros tânăr cvartet din România, care se bucură de o largă recunoaștere internațională.

Membrii săi, Ana Török și Răsvan Dumitru (vioară), Traian Boală (violă) și Zsolt Török (violoncel) vor demonstra publicului că practic pot aborda orice stil muzical, de la clasic, jazz și tango, la ragtime, csardas sau folclor, oferind o seară a muzicii crossover, cu aranjamente spectaculoase care pun în evidență sonorități nebănuite ale cvartetului de coarde.

Carte Blanche reprezintă un concept care reprezintă nu doar expresia maximei libertăți ci și a puterii fără limite și a pornirii de la zero.

Cvartetul ARCADIA va da în fața publicului o probă de înaltă măiestrie artistică, exuberanță și umor, prin intermediul unui discurs muzical de neratat!

În ciuda tinereții membrilor săi, Cvartetul Arcadia a fost laureat al unor foarte importante competiții internaționale de muzică de cameră precum The 8th Osaka International Chamber Music Competition & Festa în 2014, Wigmore Hall London International String Quartet Competition în 2012, Almere International Chamber Music Competition în 2011 și International Chamber Music Competition Hamburg în 2009, Cvartetul Arcadia se impune cu rapiditate ca unul din cele mai impresionante ansambluri ale generației lor.

Format în 2006 în anii studenției la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din România, cvartetul a avut reprezentații în lumea întreagă, printre care se numără concertele de la Budapest Spring Festival, Festivalul Internațional George Enescu, Cité International des Arts (Paris), Alte Oper Frankfurt, Pollack Hall (Montreal), Amsterdam Concertgebouw, Wigmore Hall, Salle Gaveau (Paris), Festivalul Q’arto Mondi din Polonia, Tel-Aviv, Portugalia, Festivalul Mecklenburg Vorpommern, Festivalul Kammermusiktage Mettlach, Festivalul Zeist Music Days din Olanda, Beijing și turnee extensive în Regatul Unit al Marii Britanii.