Turneul Flautul fermecat - "Twenty Shades of Music" ajunge la Bucureşti

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 6 iunie 2018, 7:35 Actualitate | Cultură


Twenty Shades of Music: Foto_Virgil Oprina
Foto: Poster
După primele trei concerte susţinute la Bistriţa, Alba Iulia şi Deva, între 3 și 5 iunie, în cadrul unei noi ediţii a turneului Flautul fermecat, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu va ajunge la Bucureşti, unde va susţine un recital împreună cu chitaristul Costin Soare, cu un program intitulat „Twenty Shades of Music”. Punctul culminant al turneului Flautul Fermecat 2018 îl reprezintă întâlnirea cu publicul din București de joi, 7 iunie, ora 19.00, de la Sala Teatrelli din Capitală, concert organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, Creart şi Teatrelli.
   
„Sunt însoțit în acest turneu de cel mai reprezentativ chitarist al României, Costin Soare, un muzician desăvârșit, cu studii în România, Scoția și Japonia, unic în peisajul muzical autohton. Formula este una zeiască. Ambele instrumente, flautul și chitara, au fost dăruite de către zei oamenilor pentru a menține o legătură continuă între cele două lumi. Melanjul timbrurilor este ideal. Folosesc toate tipurile de flaut, de la cel bas, la piculină, într-o simbioză perfecta cu sunetul atât de atrăgător al chitarei. Sunt sigur că melomanii vor reacționa la această nouă propunere sonoră. Consider a fi combinația perfectă.”
  
În perioada 3 – 10 iunie turneul Flautul fermecat are în program șase recitaluri în șase orașe din cele trei provincii istorice ale României şi marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Ion Bogdan Ștefănescu împreună cu chitaristul Costin Soare prezintă piese de Celso Machado, Béla Bártok, Astor Piazzolla, Miroslav Tadic, la care se adaugă lucrări pentru chitară de Ariel Ramirez și Jorge Morel, care vor fi interpretate de Costin Soare. Cadența anuală cu care s-a organizat turneul Flautul fermecat începând din 2012 – uneori au existat chiar două ediții pe stagiune – l-a impus în cadrul evenimentelor culturale cu tradiție.

Una dintre surprizele turneului de anul acesta o reprezintă participarea la Gala UNICEF, în beneficiul unor copii aflați în situații vulnerabile. Recitalul va avea loc miercuri, pe 6 iunie, la Sala Platinum a Hotelului Sheraton, începând cu ora 19.00.

Programul de anul acesta aduce în atenția publicului o muzică ce aparține țărilor sudice, o muzică cu anumite caracteristici întâlnite doar în Balcani și America de Sud. Zone îndepărtate geografic, dar foarte apropiate din punct de vedere semantic și ca structură artistică. Sunt douăzeci de fațete, de stări ale muzicii cu care vor lua contact cei prezenți la recitalurile Flautului Fermecat. Vor asculta o muzică plină de lascivitate, tristețe, resemnare, dor, dar și exuberanță, joc, umor și chiar inocență, sentimente proprii folclorului românesc sau celui sud-american.
   
Începând cu 2012, Ion Bogdan Ștefănescu a vizitat zeci de orașe din țară alături de pianistul Horia Mihail. Cei doi au cântat împreună și pe scenele din Washington, New York, Osaka și Tokio, într-un program intitulat „Românesc 100%”. De această dată, Ion Bogdan Ștefănescu va fi însoțit de unul dintre cei mai reprezentativi chitariști ai României, Costin Soare, un muzician cu studii în România, Scoția și Japonia, unic în peisajul muzical autohton. Melanjul timbrurilor, al flautului și al chitarei, este unul foarte potrivit pentru acest repertoriu. Ion Bogdan Ștefănescu va folosi toate tipurile de flaut, de la cel bas, la piculină, într-o simbioză perfectă cu sunetul atât de atrăgător al chitarei.
  
Itinerar:

Duminică, 3 iunie, ora 19 – Bistriţa, Sinagoga
Luni, 4 iunie, ora 18 – Alba Iulia, Casa de Cultură
Marţi, 5 iunie, ora 19 – Deva, Sala Pro Arte
Joi, 7 iunie, ora 19 – Bucureşti, Sala Teatrelli
Sâmbătă, 9 iunie, ora 19 – Tecuci, Ateneu
Duminică, 10 iunie, ora 19 – Suceava, Teatrul Matei Vişniec

Program muzical:

Celso Machado – Patru dansuri
Béla Bártok – Sase dansuri românești
Ariel Ramirez – Alfonsina y el mar (chitară solo)                   
Astor Piazzolla - L'histoire du Tango
Jorge Morel – Danza brasilera (chitară solo)                       
Miroslav Tadic – Patru piese macedonene


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

163 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by