Zilele Culturii Sefarde la București

de R.C.     HotNews.ro
Vineri, 1 iunie 2018, 12:12 Actualitate | Cultură


Zilele Culturii Sefarde la Bucureti
Foto: Institutul Cervantes Bucuresti
Centrul de Studii Israeliene „Goldstein Goren“ și Centrul Comunitar Evreiesc din București, în parteneriat cu Centrul de Studii Ebraice al Universității din București, Institutul Cervantes, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Turciei în România și Federația Comunităților Evreiești din România organizează între 5-7 iunie 2018 cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Sefarde la București.

Evenimentul, deja tradițional în spațiul cultural românesc, va beneficia și în acest an de prezența unor personalități de prestigiu în studiul culturii sefarde și se va desfășura după următorul program: 

Marți 5 iunie 2018, ora 18.00 (Centrul Comunitar Evreiesc, Strada Popa Soare nr.18)
 
–  Cuvânt de deschidere
Concert Bucharest Klezmer Band

Miercuri 6 iunie 2018, ora 18.00  (Institutul Cervantes, Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, București)

– Masă rotundă: Sefarzii în secolul  al XX-lea
Participă: Prof. dr Elie Rekhess, Northwestern University, SUA, Conf. dr. Bülent Șenay, Universitatea Uludag, Bursa, Turcia; Alberto Modiano, fotograf și poet, Istanbul și dr. Anca Tudorancea – Secretar științific,  Centrul pentru Studierea Istoriei Evreilor din Romania
Moderator: Conf. dr. Felicia Waldman – Universitatea din  București


Joi 7 iunie  2017, ora 18.00 (Institutul Cervantes din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, București)

Duo Iancu-Lobonț (archlute) – Mirava en el cielo  y en la estreyeria. În program: cântece sefarde și lucrări de compozitori spanioli și italieni
Intrarea liberă, accesul se face pe baza unei solicitări prealabile de rezervare a locului, la adresa de mail: cultbuc@cervantes.es

Prezentarea invitaților străini:

Prof. Dr Elie Rekhess, Northwestern University, SUA este un reputat specialist în istoria relațiilor israeliano-arabe. Printre volumele sale cele mai cunoscute se numără: Muslim Minorities in non-Muslim Majority Countries: The Test Case of the Islamic Movement in Israel (2013), The Arab Society in Israel: A Compendium (2009), Arab Youth in Israel: Caught between Prospects and Risk (2008).

Conf. Dr. Bülent Șenay este profesor de istoria religiilor la Universitatea Uludag, Bursa, Turcia. Aria sa de expertiză se centrează pe relația între cultură, religie și identitate în societățile multiculturale, mai ales pe relația între creștini, evrei și musulmani. Este reprezentant personal al Presedintelui OSCE pentru combaterea intoleranței și discriminării.

Alberto Modiano, fotograf și poet, născut la Istanbul. Între 1987 și 1990 a publicat mai multe albume de fotografie, iar după 1992 s-a concentrat pe jurnalismul scris și vizual într-o serie de publicații din Turcia: Milliyet Sanat, Gösteri, İFSAK fotoğraf ve sinema, REFO Fotoğraf. A predat istoria fotografiei și este membru al Royal Photographic Society din Londra. A publicat un album cu poeme proprii intitulat Yarına Ümit (1993) și cartea autobiografică  Bulgaristanbul (1998). În 1996, lui Modiano i s-a decernat distincția  “The Best Photograph of the Year” de către Troy Culture and Art Association.

437 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version