Ateneul Roman

Athenaeum Brass Quintet sau De la Antonio Vivaldi la Michael Jackson

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 24 mai 2018, 8:37 Actualitate | Cultură


Athenaeum Brass Quintet
Foto: Filarmonica George Enescu
Athenaeum Brass Quintet/ ABQ este o formație camerală înființată în anul 2003, un ansamblu special și interesant în care stau alături instrumente de suflat din alamă - trompetă, corn, trombone și tubă – pe care le mânuiesc, cu talent, virtuozitate, sensibilitate și umor, instrumentisti din Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", din Orchestra Națională Radio și de la Opera Natională București.

Athenaeum Brass Quintet/ABQ abordează un repertoriu foarte bogat și divers, care cuprinde partituri de la baroc la jazz și pop, desigur rearanjate pentru cvintet de alamă. Muzicienii au susținut numeroase concerte atât în țară cât și în străinătate. În anul 2017 formatia ABQ a lansat primul CD cu colinde romanesti si internationale intitulat “The Magic Of Christmas”.

Athenaeum Brass Quintet are in componenta :
Oleg Răileanu - trompetă
Octavian Bogdan - trompetă
Ioan Gabriel Luca - corn
Florin Pane - trombon
Laurenţiu Sima - tubă

Invitatul serii: Sebastian Bratu - percuţie

Programul recitalului cameral:

Partea I

    Fragment din "Primăvara" -Antonio Vivaldi
    BATTLE SUITE (1.Galliard Battaglia;2.Courant Dolorosa ;3.Canzon Bergamasque)-Samuel Scheidtarr.Philip Jones
    Sonata From Die Bankelsangerlieder-Arr.Robert King
    Rondeau-Jean-Joseph Mouret arr.Walter Barnes
    Allegro from "Eine Kleine Nachtmusik-W.A.Mozart arr.Robert King
    Mozart On Parade -Arr.Peter Schickele
    Rondo Alla Turca - W.A.Mozart

Partea a II-a

    Carmen Suite -Georges Bizet arr.Fred Mills
    Dans ungar nr.6 -J.Brahms arr.Hans Dorner
    Take Five
    That's a Plenty-Lew Pollack arr.Cooper
    The Canadian Brass
    La Cumparsita -M.Rodriguez arr.Sonny Kompanek
    The Canadian Brass Rag- Eldom Rathourn
    Adios Nonino-Astor Piazzolla arr.Lodrin Marin
    That's A Plenty -Lew Pollack arr.Cooper
    The Michael Jackson Tribute -arr.Lodrin Marin

Trompetistul Oleg Răileanu este membru al Orchestrei Naționale Radio. În decursul carierei sale a colaborat cu orchestre naționale și internaționale, a făcut parte din numeroase ansambluri instrumentale – “Athenaeum Brass Quintet”, “Radio Brass Quintet”, Orchestra simfonica “București”, Orchestra internațională de tineret "Philharmonie der Nationen" Germania, etc.

Din anul 2008, trompetistul Octavian Bogdan este angajat al orchestrei Operei Națioanale Bucuresti. Este membru al “Athenaeum Brass Quintet” si al formatiei “Romanian Brass”. A colaborat cu diverse orchestre, cele ale filarmonicilor “George Enescu”/București, “Oltenia”/ Craiova, Pitești, Târgoviște, Ploiești, Brașov, cu Orchestra Simfonica “Bucuresti”, cu Orchestra Națională Radio.

Din anul 1997, cornistul Ioan Gabriel Luca este membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu" iar din 1999 este șef partidă corn în același ansamblu alături de care a participat la numeroase turnee internationale de mare succes în Europa și Asia. Este membru al formațiilor "Athenaeum Brass Quintet" și "Romanian Brass" cu care a susținut, de asemenea, concerte în țară și în străinatate.
În anul 2004 Ioan Gabriel Luca a fost distins de Președintele României cu Medalia "Meritul Cultural" clasa II-a.

Florin Pane – trombone, este membru al orchestrei “Virtuozii” din București, al formației “Athenaeum Brass Quintet” și membru fondator al Ansamblului “Pro Contemporania”. În prezent Florin Pane îşi desfăşoară activitatea ca solo-trombon în Orchestra Simfonică a Filarmonicii” George Enescu” din Bucureşti cu care a participat la numeroase turnee în: Germania, Spania, Franţa, Grecia, Elveţia, Japonia…. concertând sub bagheta unor mari dirijori cum ar fi: Ghenadi Rojdensvenski, Erich Bergel, Cristian Mandeal, Misha Katz, Emil Tabacov , Seiji Ozawa etc. În anul 2004 muzicianul fost distins cu medalia “Meritul Cultural Clasa a II-a” de către Preşedintele României.

Din anul 2001 si până în prezent, Laurențiu Sima este șef partidă tuba în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ,,George Enescu" din București cu care a susținut numeroase concerte atât în țară cât și în străinătate, sub bagheta unor mari dirijori cum ar fi Ghenadi Rojdensvenski, Seiji Ozawa, Christian Badea,etc. Este membru fondator al formațiilor camerale “Athenaeum Brass Quintet” și “Romanian Brass”. A concertat, în calitate de solist, alături de Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești sub bagheta dirijorului Walter Hilgers fost tubist al Filarmonicii din Viena și membru fondator al cunoscutei formații camerale “German Brass”.

Percuționistul Sebastian Bratu este deseori invitat în conceretele susținute de “Athenaeum Brass Quintet”. Instrumentistul este student în anul II la Universitatea Naționala de Muzică din București. A colaborat deja cu ansambluri simfonice - Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, Orchestra Simfonică “București” și, în calitate de solist a susținut un concert cu Filarmonica din Ploiești în cadrul proiectului Concerte cu tineri soliști și dirijori. Percuționistul Sebastian Bratu colaborează cu plăcere și cu diferite trupe de muzică pop, jazz și rock.

Biletele pentru recitalul cameral al Athenaeum Brass Quintet de duminica, 27 mai 2018, ora 19:00, de la Ateneul Roman (Sala Mare) se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

213 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by