Athenaeum Brass Quintet/ ABQ este o formație camerală înființată în anul 2003, un ansamblu special și interesant în care stau alături instrumente de suflat din alamă - trompetă, corn, trombone și tubă – pe care le mânuiesc, cu talent, virtuozitate, sensibilitate și umor, instrumentisti din Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", din Orchestra Națională Radio și de la Opera Natională București.

Athenaeum Brass QuintetFoto: Filarmonica George Enescu

Athenaeum Brass Quintet/ABQ abordează un repertoriu foarte bogat și divers, care cuprinde partituri de la baroc la jazz și pop, desigur rearanjate pentru cvintet de alamă. Muzicienii au susținut numeroase concerte atât în țară cât și în străinătate. În anul 2017 formatia ABQ a lansat primul CD cu colinde romanesti si internationale intitulat “The Magic Of Christmas”.

Athenaeum Brass Quintet are in componenta :

Oleg Răileanu - trompetă

Octavian Bogdan - trompetă

Ioan Gabriel Luca - corn

Florin Pane - trombon

Laurenţiu Sima - tubă

Invitatul serii: Sebastian Bratu - percuţie

Programul recitalului cameral:

Partea I

Fragment din "Primăvara" -Antonio Vivaldi

BATTLE SUITE (1.Galliard Battaglia;2.Courant Dolorosa ;3.Canzon Bergamasque)-Samuel Scheidtarr.Philip Jones

Sonata From Die Bankelsangerlieder-Arr.Robert King

Rondeau-Jean-Joseph Mouret arr.Walter Barnes

Allegro from "Eine Kleine Nachtmusik-W.A.Mozart arr.Robert King

Mozart On Parade -Arr.Peter Schickele

Rondo Alla Turca - W.A.Mozart

Partea a II-a

Carmen Suite -Georges Bizet arr.Fred Mills

Dans ungar nr.6 -J.Brahms arr.Hans Dorner

Take Five

That's a Plenty-Lew Pollack arr.Cooper

The Canadian Brass

La Cumparsita -M.Rodriguez arr.Sonny Kompanek

The Canadian Brass Rag- Eldom Rathourn

Adios Nonino-Astor Piazzolla arr.Lodrin Marin

That's A Plenty -Lew Pollack arr.Cooper

The Michael Jackson Tribute -arr.Lodrin Marin

Trompetistul Oleg Răileanu este membru al Orchestrei Naționale Radio. În decursul carierei sale a colaborat cu orchestre naționale și internaționale, a făcut parte din numeroase ansambluri instrumentale – “Athenaeum Brass Quintet”, “Radio Brass Quintet”, Orchestra simfonica “București”, Orchestra internațională de tineret "Philharmonie der Nationen" Germania, etc.

Din anul 2008, trompetistul Octavian Bogdan este angajat al orchestrei Operei Națioanale Bucuresti. Este membru al “Athenaeum Brass Quintet” si al formatiei “Romanian Brass”. A colaborat cu diverse orchestre, cele ale filarmonicilor “George Enescu”/București, “Oltenia”/ Craiova, Pitești, Târgoviște, Ploiești, Brașov, cu Orchestra Simfonica “Bucuresti”, cu Orchestra Națională Radio.

Din anul 1997, cornistul Ioan Gabriel Luca este membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu" iar din 1999 este șef partidă corn în același ansamblu alături de care a participat la numeroase turnee internationale de mare succes în Europa și Asia. Este membru al formațiilor "Athenaeum Brass Quintet" și "Romanian Brass" cu care a susținut, de asemenea, concerte în țară și în străinatate.

În anul 2004 Ioan Gabriel Luca a fost distins de Președintele României cu Medalia "Meritul Cultural" clasa II-a.

Florin Pane – trombone, este membru al orchestrei “Virtuozii” din București, al formației “Athenaeum Brass Quintet” și membru fondator al Ansamblului “Pro Contemporania”. În prezent Florin Pane îşi desfăşoară activitatea ca solo-trombon în Orchestra Simfonică a Filarmonicii” George Enescu” din Bucureşti cu care a participat la numeroase turnee în: Germania, Spania, Franţa, Grecia, Elveţia, Japonia…. concertând sub bagheta unor mari dirijori cum ar fi: Ghenadi Rojdensvenski, Erich Bergel, Cristian Mandeal, Misha Katz, Emil Tabacov , Seiji Ozawa etc. În anul 2004 muzicianul fost distins cu medalia “Meritul Cultural Clasa a II-a” de către Preşedintele României.

Din anul 2001 si până în prezent, Laurențiu Sima este șef partidă tuba în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ,,George Enescu" din București cu care a susținut numeroase concerte atât în țară cât și în străinătate, sub bagheta unor mari dirijori cum ar fi Ghenadi Rojdensvenski, Seiji Ozawa, Christian Badea,etc. Este membru fondator al formațiilor camerale “Athenaeum Brass Quintet” și “Romanian Brass”. A concertat, în calitate de solist, alături de Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești sub bagheta dirijorului Walter Hilgers fost tubist al Filarmonicii din Viena și membru fondator al cunoscutei formații camerale “German Brass”.

Percuționistul Sebastian Bratu este deseori invitat în conceretele susținute de “Athenaeum Brass Quintet”. Instrumentistul este student în anul II la Universitatea Naționala de Muzică din București. A colaborat deja cu ansambluri simfonice - Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, Orchestra Simfonică “București” și, în calitate de solist a susținut un concert cu Filarmonica din Ploiești în cadrul proiectului Concerte cu tineri soliști și dirijori. Percuționistul Sebastian Bratu colaborează cu plăcere și cu diferite trupe de muzică pop, jazz și rock.

Biletele pentru recitalul cameral al Athenaeum Brass Quintet de duminica, 27 mai 2018, ora 19:00, de la Ateneul Roman (Sala Mare) se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului.