400 de militari din cinci ţări au defilat cu torţe aprinse pe străzile oraşului Buzău în deschiderea manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor şi de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire, potrivit news.ro.

Militari din România, Republica Moldova, Austria, Italia şi Bulgaria au pornit din Piaţa Dacia cu torţe aprinse pe bulevardul Unirii şi apoi pe Calea Eroilor.

Convoiul s-a oprit în faţa Cimitirului Eroilor, care va fi reinaugurat joi, unde 8 elevi de liceu au dat citire numelor a 40 de eroi cunoscuţi din mai multe ţări îngropaţi în Cimitirul Eroilor din Buzău.

Ulterior, militarii au păstrat un moment de reculegere după care s-au îndreptat spre sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” unde au încheiat acţiunea care marchează începutul sărbătoririi Zilei Eroilor.

Comemorarea Zilei Eroilor la Buzău este făcută de Primăria Buzău în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale prin Divizia 2 Infanterie „Getica” si include reinaugurarea Cimitirului Eroilor din municipiul Buzău care este cel mai mare cimitir al eroilor din România, dar şi o paradă militară internaţională, evenimente care vor avea loc joi dimineaţă în prezenţa mai multor ambasadori, ataşaţi militari şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea.