Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education invită liceenii cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani să candideze la Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership, denumită „Camp Kennedy”, ce va avea loc la București în perioada 19-26 august.

afis "Camp Kennedy"Foto: American Councils for International Education

Acest program îşi propune să ofere liceenilor din România, pasionaţi de implicare civică, oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin. Participarea în cadrul celei de-a doua ediţii a programului Camp Kennedy în România este gratuită, cei 25 de participanți ce urmează a fi selectați având asigurate integral: cazarea, transportul, materialele și sesiunile educative cu traineri și invitați de prestigiu.

Camp Kennedy este dedicată liceenilor vizionari, creativi, implicați şi urmărește dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active în rândul participanților. Liceenii participanți vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri şi sesiuni de informare sau vizite în instituţii publice de interes pentru tematica programului. La finalul Școlii de Vară, participanții vor fi coordonați în vederea implementării unor proiecte locale, în comunitățile sau liceele din care provin. Cele mai creative și de impact proiecte vor fi ulterior premiate și apreciate public.

Camp Kennedy îşi propune să îl omagieze pe președitele american căruia îi poartă numele, John F. Kennedy, şi să încurajeze tinerii în a cunoaşte şi aplica principiile unuia dintre cei mai iubiţi preşedinti din istoria Statelor Unite ale Americii.

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • sunt, la momentul înscrierii, elevi de liceu în licee de orice profil, din mediul rural și urban;
  • au minimum 15 ani și maximum 17 ani împliniți în momentul începerii programului (19 august 2018);
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoştinţe de limba engleză;
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare și extrașcolare bune;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, în perioada 1 septembrie- 15 octombrie 2018;

Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 10 iunie, completând formularul disponibil aici: http://americancouncils.ro/programe/camp-kennedy/apply-here/ .

Ulterior evaluării acestora, un număr limitat de candidați vor fi invitați să susțină și un interviu online, în limba engleză.

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul www.americancouncils.ro

Persoană de contact:

Marilena Veronica Ene, Program Coordinator

E-mail: romania@americancouncils.eu

Telefon: +40 752 800 768