Victor Rebengiuc a primit, luni seară, trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolul rolul Bérenger întâiul din spectacolul “Regele moare”, de Eugène Ionesco, regia Andrei şi Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti la cea de-a 26-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care se desfăşoară într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, potrivit news.ro.

Regele moare cu Victor Rebengiuc si Mariana MihutFoto: Afis spectacol

"Este vorba despre o colaborare foarte reuşită. O echipă capabilă, nişte oameni deosebiţi, care au înfiinţat un teatru al lor, colegii mei toţi actori, mai tineri decât mine, şi iată un premiu pe care mi-aş fi dorit să fie dat unui actor mai tânăr. Eu sunt vechi, sunt de 62 de ani pe scenă. Am mai luat premii, nu pot să spun că nu-mi place. Dar un premiu nu mă schimbă. Nu am devenit ceva ce nu mai există pe lumea asta. (...) Mai sunt multe trepte de urcat (...) Să ne păstrăm modestia şi să vă mulţumesc din suflet pentru premiul pe care mi l-aţi dat", a mărturisit Victor Rebengiuc la primirea premiului.

Contracandidaţii lui Viictor Rebengiuc au fost Andrei Huţuleac pentru rolul titular din spectacolul “Hamlet”, de William Shakespeare, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis Bucureşti şi Ervin Szűcs pentru rolul Prior Walter din spectacolul serial “Îngeri în America” (Partea I: „Sfârşitul lumii e aproape” şi Partea a II-a: „Perestroika”) de Tony Kushner, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Yuri Kordonsky a primit trofeul pentru cea mai bună regie a spectacolului "Incredibila şi trista poveste a candidei Erendira şi a bunicii sale fără suflet", de Gabriel Garcia Marquez, producţie a Teatrului German de Stat.

Rivalii la premiu au fost Radu Afrim pentru regia spectacolului Dacă am gândi cu voce tare de Adnan Lugonić, în adaptarea regizorului la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova şi Victor Ioan Frunză pentru regia spectacolului serial "Îngeri în America" (Partea I: „Sfârşitul lumii e aproape” şi Partea a II-a: „Perestroika”) de Tony Kushner, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Mariana Mihuţ a primit, luni seară, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul rolul Regina Marguerite din spectacolul “Regele moare”, de Eugène Ionesco, regia Andrei şi Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”.

Celelalte două candidate la premiu au fost Silvana Mihai pentru rolul Wendla Bergmann din spectacolul “Deşteptarea primăverii”, de Frank Wedekind, poem teatral rock, regia Vlad Cristache la Teatrul Mic Bucureşti şi Olga Török pentru rolul Eréndira din spectacolul “Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet”, de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara.