Platforma chineză Douyin a cenzurat desenul britanic Peppa Pig. Regimul chinez nu apreciază parodiile și delapidările care i-au făcut pe internauți să aprecieze celebrul desen animat, potrivitLe Monde.

Peppa PigFoto: YouTube

Cel puțin 30.000 de videoclipuri cu purcelușa și familia ei au fost eliminate săptămâna trecută, iar cuvântul cheie #PeppaPig a fost, de asemenea, interzis pe site. Episoadele erau încă disponibile pe alte platforme, cum ar fi Youku sau iQiyi, a remarcat New York Times.

Peppa Pig este puternic criticată în China de către mass-media de stat, care denunță transformarea să într-un simbol al subculturii, o icoană "subversivă" a tinerilor "inactivi" și antisociali. Programul pentru copii mici al BBC, tradus în mandarin la mijlocul anilor 2000, s-a bucurat de o popularitate extraordinară în țară de la sfârșitul anului trecut, în rândul tinerilor adulți și celebrități de pe webul chinezesc.

Peppa nu este primul personaj de desene animate care a fost criticat de regimul chinez. Winnie the Pooh a fost cenzurat deoarece utilizatorii de internet l-au folosit pentru parodierea președintelui Xi Jinping.

Grupul Bytedance, care administrează Douyin, nu a comentat această decizie.