Un muzeu al statuilor de ceara Madame Tussauds, al optulea din lume, isi va deschide portile pe strada Unter der Linden, in centrul orasului Berlin, in iulie 2008, informeaza vineri compania de divertisment Merlin, citata de AFP. Staruri ale hollywoodului, sportivi, personalitati istorice sau contemporane vor avea propriile statui de ceara in cel de-al treilea muzeu Tussauds al Europei, dupa Londra si Amsterdam.

In muzeu vor fi expuse si replici din ceara ale unor mari personalitati germane. Potrivit cotidianului Berliner Zeitung, cancelarul german Angela Merkel ar fi acceptat deja sa i se ia masurile pentru replica sa din ceara.

Data exacta a inaugurarii muzeului nu este inca fixata. Cladirea noului muzeu va fi amplasata in locul fostei ambasade a Poloniei, pe "Champs-Elysées-ul berlinez".

Deschiderea acestui muzeu confirma pozitia capitalei germane ca destinatie turistica. Berlinul a devenit, alaturi de Londra, Paris si Roma, unul dintre cele mai vizitate orase din Europa.

Dupa modelul celebrului cabinet fondat de Madame Tussauds la Londra in secolul al 17-lea, au mai fost inaugurate succesiv sase muzee la New-York, Amsterdam, Hong Kong, Las Vegas, Washington si Shanghai. Grupul englez Merlin Entertainments a cumparat grupul Tussauds in aprilie 2007, devenind astfel al doilea mare operator de parcuri de divertisment din lume.