Premiera "Buzunarul cu pâine", pe textul lui Matei Vișniec, la Teatrul Maghiar din Timisoara

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 26 aprilie 2018, 9:04 Actualitate | Cultură


"Buzunarul cu paine"
Foto: Teatrul Maghiar Timisoara
Următoarea premieră a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara este „Buzunarul cu pâine”, text al lui Matei Vișniec, spectacol creat și interpretat de actorii Kiss Attila și Molnos András Csaba. Premiera va avea loc în 29 aprilie 2018, de la 19:00, în Sala Studio. Comedia amară vorbește despre lașitatate și ezitare, funcționând și ca o metaforă pentru societatea contemporană.

Cele două personaje, Bărbatul cu baston și Bărbatul cu pălarie, se uită la un câine căzut în fântână și dezbat modalitatea prin care îl pot salva și motivația celor care l-au abandonat. Prin extensie, Vișniec spune că la fundul fântânii zace umanitatea și forța noastră de a reacționa ferm la agresiune și nedreptate. Având o abordare mai generală, spectacolul creat de cei doi actori vorbește despre libertatea fiecărui individ de a-și decide drumul în viață și de a (nu) fi sensibil la situațiile care nu îl influențează în mod direct. 

„Morala acestei istorii atinge partea invizibilă a laşităţii noastre, atât de caracteristică naturii umane. Din cauza filozofării excesive pe tema virtuţilor şi frumuseţii acţiunii, personajele mele rămân paralizate tocmai atunci când ar trebui neapărat să acţioneze. Asta nu vă aminteşte de ceva cunoscut?”, subliniază Matei Vişniec
Muzica originală a fost compusă de Cári Tibor, laureat UNITER, iar scenografia austeră, construită în jurul unei fântâni, este semnată de Albert Alpár. Spectacolul face parte din programul repertorial Talentum al Teatrului Maghiar, prin care se încurajează inițiativele artistice ale membrilor trupei.

Formatul spectacolului va fi unul foarte intim, pentru doar 40 de spectatori. Spectacolul se joaca in limba maghiara, se asigura traducere in limba romana. Locurile la premieră sunt epuizate, însă se pot cumpăra pentru următoarea reprezentație, din 12 mai, ora 19.00, cu 16/8 lei, de la Casa de bilete a teatrului sau www.biletmaster.ro


Citeste mai multe despre   
99 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version