Ion Iliescu, Adrian Năstase, Viorica Dăncilă si CP Tăriceanu despre Dinu C. Giurescu: Viaţa ştiinţifică a României, istoriografia sunt mai sărace

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 24 aprilie 2018, 23:14 Actualitate | Cultură


Dinu Giurescu
Foto: Agerpres

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a amintit într-un mesaj de viaţa academicianul Dinu C. Giurescu dedicată istoriei şi cercetărilor ştiinţifice, de moştenirea sa, cărţile "adevărate cărămizi ale unei catedrale veşnic în construcţie". ”În plin an de comemorări istorice, aflu cu adâncă durere trecerea în nefiinţă a unui nume greu cât o întreagă bibliotecă: academicianul Dinu C. Giurescu ne-a părăsit, după o viaţă aproape la fel de lungă şi plină ca cea a României unite, potrivit news.ro.

Viorica Dăncilă: "M-a întristat vestea plecării dintre noi a istoricului şi academicianului Dinu C. Giurescu. A plecat un om de cultură de o valoare excepţională, un mare patriot care şi-a dedicat viaţa cu onestitate şi credinţă României. Să preţuim îndemnul domniei sale de a rămâne uniţi ca neam şi să transmitem mai departe generaţiilor viitoare iubirea faţă de ţară. Transmit condoleanţe familiei îndoliate!", se arată în mesajul premierului, dat publicităţii de Guvern.

Adrian Năstase, pe Facebook: "A murit Dinu C. Giurescu, distins cărturar şi patriot. O mare personalitate academică, o voce inconfundabilă în disputele tranziţiei româneşti. Curajul opiniilor sale a marcat generaţii şi a moralizat elitele intelectuale. La 16 martie 2016, atunci când Fundaţia Europeană Titulescu a împlinit un sfert de secol de existenţă, membrii Consiliului Fundaţiei l-au desemnat membru de onoare. Mesajul său a fost emoţionant. Aşa cum au fost toate discursurile sale publice. Aşa cum au fost îndemnurile sale pline de înţelepciune. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!".

Ion Iliescu, pe blogul sau: "Am aflat cu profundă tristeţe vestea morţii academicianului Dinu C. Giurescu, reprezentant de frunte al istoriografiei româneşti. Continuator al muncii tatălui său, la fel de ilustrul om de ştiinţă şi istoric Constantin C. Giurescu, a făcut parte dintr-o familie de cărturari, care s-au dedicat studiului istoriei românilor. A lăsat drept moştenire generaţiilor viitoare o operă pe care sper să o aprecieze la adevărata sa valoare. Când nu ne vom mai cunoaşte istoria vom înceta să mai fim o naţiune. Este mesajul care transpare din toate cărţile sale, din discursul său public, din scrierile sale şi din angajamentul său politic" (Agerpres)

CP Tăriceanu, pe Facebook: "Am aflat cu tristeţe despre moartea academicianului Dinu C. Giurescu, unul dintre intelectualii de marcă ai României. La trecerea sa la cele veşnice, se cuvine să celebrăm activitatea sa prodigioasă ca istoric, activitatea de profesor şi, nu în ultimul rând, implicarea sa în viaţa politică, întotdeauna ca susţinător al valorilor democraţiei", afirmă preşedintele Senatului. (Agerpres)

Membrii Academiei Române regretă moartea academicianului Dinu C. Giurescu care "echivalează cu pierderea unei conştiinţe civice şi patriotice româneşti, ce va marca nu numai comunitatea academică, ci societatea românească în ansamblul ei", potrivit news.ro.


264 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Romania ar fi mai bogata fara Iliescu, Dragnea etc (Marţi, 24 aprilie 2018, 23:40)

  Rezistam [utilizator]

  Romania ar fi mai bogata fara Iliescu, Dragnea, Tariceanu, Dancila etc. De fapt adunatura infractionala organizata numita PSD, ALDE, UDMR ar trebui sa fie scoase in afara legii. Hai sa le aratam ca nu pot face ce vor in Romania. Ne vedem in strada pe 12 mai de la ora 18 in Piata Victoriei: https://www.facebook.com/events/1009362305884458/
 • 0 (0 voturi)    
  curios (Marţi, 24 aprilie 2018, 23:45)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  Avem cele mai mizerabile manuale de istorie, scrise pe vremea bolsevicilor !
 • 0 (0 voturi)    
  Dumnezeu să-l odihnească pe ateu ! (Miercuri, 25 aprilie 2018, 0:19)

  Victor Micea [utilizator]

  Ion Iliescu, Adrian Năstase, CP Tăriceanu, Dăncilă, floarea de mucegai a Academiei, ce stiu toti astia de-l canta asa pe Giurescu si nu s-a facut public ? Ca era secu ? Nu e un secret... ca a fost un istoric de partid ? E evident. Ce alta "calitate" putea strange asa un buchet de ticalosi ?
 • 0 (0 voturi)    
  Gresit. (Miercuri, 25 aprilie 2018, 0:20)

  Bazil [utilizator]

  "Viaţa ştiinţifică a României, istoriografia sunt mai sărace" - nu este adevarat. Au grija arestatii nostri, prin lucrarile lor stiintifice scrise in inchisoare, sa o imbogateasca.
  PS Mi se pare ciudat ce mari "personalitati" deplang decesul istoricului.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version