​​Emisiunea de cultură generală „Câştigă România!”, prezentată de Virgil Ianţu la TVR 2, a fost selectată în finala competiţiei International Format Awards 2018, alături de producţii precum „The Wall” (NBC), „Cram” (ITV Australia), „Sorry About That” (Warner Bros Belgia) şi „Letterbox” (BBC). Emisiunea prezentată de Virgil Ianţu a fost nominalizată la secţiunea „Cel mai bun format de game show de studio”, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai bune formate de emisiuni, informează news.ro, care citează TVR.

Producţie dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!” s-a lansat pe piaţa internaţională cu numele de „Win your country”, iar în finala International Format Awards 2018 va concura alături de producţii precum „The Wall” (NBC), „Cram” (ITV Australia), „Sorry About That” (Warner Bros Belgia) şi „Letterbox” (BBC).

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 7 aprilie, în cadrul Galei International Format Awards 2018 ce se va desfăşura la târgul TV MipFormats, de la Cannes.

„Mă bucur mult că primim încă o recunoaştere internaţională pentru Câştigă România, un format la care ţinem foarte mult şi care după doar două sezoane ne-a adus atâtea satisfacţii. Abia aştept să înceapă sezonul 3 şi ne pregătim serios pentru asta, bineînţeles că venim cu surprize în ceea ce priveşte formatul”, a spus Virgil Ianţu.

Format unic pe piaţa media din ţara noastră, „Câştigă România” a mai primit anul trecut nominalizare la Eurovision Creative Awards, organizat de European Broadcasting Union.

International Format Awards, competiţie organizată de revista C21, în colaborare cu MipFormats, recunoaşte creativitatea şi excelenţa în televiziune. Anul acesta, în competiţie au fost înscrise 290 de formate, iar un juriu internaţional format din 35 de profesionişti de la cele mai mari companii de televiziune a selectat 50 de finaliste.