Miercuri, 21 martie 2018, în intervalul 19:00-23.00, 21 de spații culturale și neconvenționale din centrul Budapestei, sectorul 6, vor găzdui tot atâtea țări care vor prezenta câte un fragment din proza unui scriitor contemporan, în interpretarea actorilor Teatrului Radnóti, la Noaptea Literaturii. Tema din acest an a evenimentului este dragostea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Institutul Cultural Român Budapesta, în calitate de co-organizator, va participa la Noaptea Literaturii cu nuvela „Nabokov la Brasov” de Mircea Cărtărescu, în traducerea Gabriellei Koszta. Nuvela va fi citită de actorul Gazsó György în spațiul de expoziții al Centrului de Cercetare a Artei Artpool (1061 Budapest, str. Paulay Ede 60.)

Noaptea Literaturii este un proiect inițiat de clusterul EUNIC (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) din Budapesta. Obiectivul principal al proiectul este să promoveze lectura și să apropie cititorii de literatura universală contemporană printr-un happening literar neconvențional. Printre locațiile alese sunt și spații care în mod obișnuit nu sunt accesibile publicului sau reprezintă o atracție specială. Lecturile vor fi repetate la fiecare jumătate de oră, astfel ca publicul să poată vizita mai multe locații pe parcursul evenimentului.