O nouă ediție din seria „Cărţile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu“ va avea loc miercuri, 21 martie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Sunteti invitati sa luati parte la dezbaterea acestei seri avand ca tema „Despre educația estetică și frumusețea ideilor“ alaturi de invitatul Horia-Roman Patapievici.

Despre educatia estetica si frumusetea ideilorFoto: Humanitas

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prin Eventbook.

„Din păcate pentru toată lumea, foarte mulți oameni trăiesc urât. Urât social, conjugal și medical, dar și urât estetic, financiar, religios, culinar, vestimentar și turistic. Sărăcie, patologie, misofilie. În loc să fie corolarul pentru Bine și Adevăr, Frumosului i se rezervă invariabil un statut ancilar. Divorț de natură, fobie la cultură. Ce ne rămâne? Suntem dezosați etic și dezarticulați social. Ce mai înseamnă pentru noi savoir vivre, a trăi frumos, adică elegant, moral, rafinat, chibzuit, armonios, înțelept?

Cu cine să discutăm așa ceva de nu cu un recunoscut meșter în istoria ideilor și pasionat de istoria artelor, un om care știe să admire în egală măsură o ecuație, o formulă chimică, o teorie fizică, ca și un surâs boticellian, un asfințit pe colinele Toscanei, o teorie bancară liberală, ca și un șold rubensian?

Așadar, o seară frumoasă cu Horia-Roman Patapievici.“ (Dan C. Mihăilescu)