Carturesti Carusel se afla pe lista scurta pentru desemnarea "Librariei anului" in cadrul Excellence Awards de la London Book Fair, care va avea loc intre 10 si 12 aprilie, potrivit News.ro. Libraria din Bucuresti concureaza la categoria The Bookstore Of The Year Award alaturi de alte doua case ale cartii: Timbooktoo din Gambia si The Uppsala English Bookshop din Suedia.

Castigatorul va fi anuntat in cadrul unei ceremonii speciale care va avea loc pe 10 aprilie, in seara de deschidere a Targului.

London Book Fair este o piata globala pentru negocieri, precum si pentru vanzare si distributie de continut tiparit, audio, TV, video si digital. Anul acesta, Targul va avea loc in aprilie, la Olympia, in vestul Londrei, si va acoperi toate aspectele industriei editoriale.

Carturesti Carusel s-a deschis in 2015, pe strada Lipscani, intr-o cladire istorica - faimoasa casa a familiei Chrissoveloni. Libraria are 1.000 de metri patrati si sase etaje. Lantul Carturesti, controlat de Nicoleta Dumitru si Serban Radu, are peste 20 de spatii destinate cartii in toata tara, fiecare cu un concept unic arhitectural si design unic.

Carturesti Carusel este un experiment de locuire culturala a centrului vechi, oferind un spatiu pentru lectura, socializare si explorare artistica a inimii orasului. Cu un bistro la ultimul etaj, un spatiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj, libraria spune o noua poveste pe o strada cu traditie comerciala.

Elegantul edificiu de secol XIX a intrat in posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni in 1903, iar in perioada comunista a fost confiscat si transformat in magazinul Familia. Dupa 1990, imobilul a fost recuperat si reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, fiind amenajat de biroul de arhitectura Square One.