Miercuri, 14 martie a.c., de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio, alături de invitații speciali, sopranele Cristina Radu și Antonela Bârnat, de tenorul Adrian Dumitru și de basul Iustinian Zetea, invită publicul, în așteptarea sărbătorilor pascale, la un concert de piese religioase pentru cor, orgă și orchestră. La pupitrul dirijoral se va afla Ciprian Țuțu, dirijor al Corului Academic Radio.

Concert pe teme religioaseFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Prima parte a programului, Ziua învierii, va cuprinde, între altele, Os justi, de Anton Bruckner, Crucifixus de Antonio Lotti, Salve Regina, de Octavian Nemescu, cu Simona Săndulescu la orgă, dar și Ziua învierii, de Ioan D. Chirescu, sau Moses. First Pesah – Fantezie pe teme de gospel, cu participarea sopranei Olga Murariu și a mezzospranei Claudia Caia, acompaniate la pian de Dan Stoenescu. Partea a doua a programului va prezenta Missa în re minor nr. 11, Nelsonmesse, de J. Haydn, unde vor evolua invitații serii, sopranele Cristina Radu și Antonela Bârnat, tenorul Adrian Dumitru și basul Iustinian Zetea, alături de Corul Academic Radio și de Orchestra de Cameră Radio.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.