„Idolul si Ion Anapoda” - o comedie cu Dan Puric în rol principal, pusă în scenă de Ion Cojar, după un text semnat de G.M. Zamfirescu, unul din cei mai importanți dramaturgi români din perioada interbelică - este spectacolul pe care Teatrul Național ”I.L. Caragiale” București îl propune publicului timișorean luni, 12 martie 2018, de la ora 20.

Idolul si Ion Anapoda la TimisoaraFoto: Afis spectacol

Evenimentul îi reunește pe scena Operei Naționale Române din Timișoara pe actorii Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu/Cesonia Postelnicu, Irina Cojar, Silviu Biriș, Alexandru Hasnaș, Afrodita Androne/Erika Băieșu, într-o ”comedie amară despre căutarea fericirii, o temă actuală și universal valabilă, chiar dacă acțiunea se petrece în alte timpuri.

În căutarea sufletului pereche, a fericirii și a înțelegerii, eroul principal al piesei, Ion Anapoda, interpretat de către Dan Puric, dă dovadă de iubire, generozitate și încredere în valorile morale. Astfel, el pare “anapoda” într-o lume în care termeni precum prietenia, dialogul sau devotamentul și-au pierdut sensul. E condamnat astfel să trăiască drama izolării și ignorării de către semeni”, rezumă realizatorii spectacolului. “Este un fel de «Pygmalion» al lui George Bernard Shaw, în dimensiune românească. Este teatru, în cel mai frumos sens clasic, care strânge în sine armonie, echilibru și face bine publicului“, susține Dan Puric.

Biletele pentru prima reprezentație din acest an a spectacolului la Timișoara au, în funcție de loc, prețuri de 120 lei și 100 lei, și se găsesc la Agenția Operei.