In perioada 5–16 martie au loc o serie de evenimente dedicate romanului Așa să crească iarba pe noi de Augustin Cupșa, apărut în colecția „Scriitori români contemporani“ (Humanitas), coordonată de Andreea Răsuceanu.

Augustin Cupsa: Asa sa creasca iarba pe noiFoto: Humanitas

Iubitorii de literatură din Timișoara, București, Brașov, Galați și Craiova sunt așteptați să participe alături de Augustin Cupșa și invitații săi la dezbaterile despre noul său roman Așa să crească iarba pe noi – „o remarcabilă carte despre lumea noastră. Cu ceea ce ne oferă ea spre recunoaștere și, în același timp, cu ceea ce are ea straniu și, poate e prea mult spus, incredibil“ (Cosmin Ciotloș).

Într-o atmosferă salingeriană, cu o tensiune și o violență care plutesc în aer, pentru a izbucni în final cu o forță care deturnează definitiv viețile tuturor personajelor, romanul lui Augustin Cupșa creează o lume întreagă, cu legi nescrise, dar imuabile, un paradis înșelător, al inocenților, cu peisaje mirifice care ascund de fapt răul în formele sale cele mai subtile.

„Acum sunt departe de casă, dar şi acolo m-am simţit de prea multe ori înstrăinat, nefiind tocmai de-al locului. Craiova a rămas unde am lăsat-o, părăsită în mijlocul câmpiilor cu buruieni şi mărăcini, cu drumuri prăfuite, cu şine de tren care sclipesc în soarele ucigător, iar timpul ei stă odată cu lucrurile deja trăite. Am scris despre Sud pentru că Sudul e o stare, şi chiar dacă pleci de acolo, Sudul vine cu tine oriunde te-ai duce.“ (Augustin Cupșa)

Programul evenimentelor:

Timișoara – luni, 5 martie, ora 18.30, Librăria „La Două Bufnițe“

Vor vorbi: Augustin Cupșa și Alexandru Oravițan

București – joi, 8 martie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Vor vorbi: Augustin Cupșa, Angelo Mitchievici și Cosmin Ciotloș

Moderator: Andreea Răsuceanu

Brașov – vineri, 9 martie, 18.00, Librăria Humanitas

Vor vorbi: Augustin Cupșa și Adrian Lăcătuș

Moderator: Mihail Vakulovski

Galați – miercuri, 14 martie, ora 18.30, Librăria Humanitas

Vor vorbi: Augustin Cupșa și Doru Căstăian

Craiova – vineri, 16 martie, ora 17.30, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, sala „Acad. Dinu C. Giurescu“

Vor vorbi: Augustin Cupșa, Maria Dinu și Petrișor Militaru