Miercuri, 21 februarie, de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio aduce în prim-plan viola la Sala Radio, avându-l ca invitat pe violistul de origine română Daniel Vagner. Fost membru, în studenție, al Orchestrei Studenților din Țările de Est, condusă de Sir Yehudi Menuhin, și format ulterior la Conservatorul Superior de Muzică și Dans din Paris, Daniel Vagner este în prezent solist în Orchestra Filarmonică a Radio France.

Violistul Daniel VagnerFoto: Orchestrele si Corurile Radio

La pupitrul dirijoral se va afla Lubnan Baalbaki, dirijor, compozitor, violonist şi un remarcabil interpret al lăutei. A studiat vioara la Conservatorul din Liban, iar ulterior a ales România ca destinație pentru formarea sa ca dirijor, la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca și la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Din 2012 este dirijor permanent al Orchestrei Filarmonicii din Liban.

Seara va debuta cu Uvertura în stil italian în do major de Fr. Schubert, urmată de Andante e Rondo ungarese, op. 35, de Carl Maria von Weber. Următoarea lucrare în program va fi Sonata per la Grand Viola, de N. Paganini, iar seara se va încheia cu Simfonia nr. 6 în do major, de Fr. Schubert.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.