Spărgătorul de nuci, celebrul balet al lui Piotr Ilici Ceaikovski, care a cucerit inimile și a trezit imaginația spectatorilor de toate vârstele, din întreaga lume, se va regăsi și în repertoriul Operei iesene. Duminică, 25 februarie, de la ora 18:30, publicul este asteptat la premiera spectacolului Spărgătorul de nuci a cărui coregrafie o semnează celebra balerină, artist emerit, Ileana Iliescu, iar scenografia este realizată de Adriana Urmuzescu.

Spargatorul de nuci, premiera la IasiFoto: Afis spectacol

Va interpreta baletul Operei Naționale Române Iași, iar conducerea muzicală îi aparține maestrului Ciprian Teodorașcu.

Transpus cu succes de-a lungul timpului în balet pe gheață, film artistic, desen animat ori carte ilustrată, magicul balet în două acte glisează elegant pe partitura compozitorului rus, având la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas.

Povestea de iarnă ne aduce în atmosfera festivă din salonul familiei Silberhaus, unde toți cei dragi se bucură de serbarea pomului de Crăciun. Micuța Maria și fratele ei Fritz năvălesc peste cadouri, dar dintre toate cel mai prețios este, de departe, falnicul Spărgător de nuci. De aici și până la pătrunderea pe tărâmul magic al zânelor, uriașilor și păpușilor care interpretează vesel Valsul fulgilor de nea, este doar un pas…

Premiera spectacolului din data de 25 februarie va fi urmata de alte doua reprezentatii in datele de 27 si 28 februarie de la ora 18.30.

Ca urmare a interesului crescut al publicului iesean cele trei reprezentații ale premierei „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, va fi programată încă o reprezentație. Aceasta va avea loc marți, 6 martie 2018, începând cu ora 18:30.

Din respect pentru actul artistic și față de ceilalți spectatori, accesul în sala de spectacole a copiilor cu vârsta mai mică de 7 ani nu este permis.

Biletele de intrare la acest spectacolul au fost puse in vanzare la Agenția Operei, situată în foaier și de pe site-ul www.operaiasi.ro.