În fiecare weekend, Muzeul Național de Artă Contemporană invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative în cadrul evenimentelor educative de weekend, în care vor avea ocazia sa descopere atât colecția muzeului cât și moduri de expresie creative, adaptate vizitatorilor de toate vârstele. Sâmbătă, 17 februarie, între 12:00-14:00 copiii cu vârste cuprinse între 6-12 ani sunt asteptati la atelierul Portretul în arta contemporană cu Aurora Király.

Portretul in arta contemporana cu Aurora KiralyFoto: MNAC

'Weekend la MNAC' este un proiect inițiat și coordonat de Mălina Ionescu.

Portretul în arta contemporană cu Aurora Király este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani, în limita a 20 de locuri disponibile.

„Atelierul va fi despre portret și vom explora împreună cum se raportează artiștii contemporani la acest gen artistic. Mulți dintre artiști sunt preocupați să transmită câte o poveste prin portretele pe care le fac - despre copilaria lor, despre părinți, despre categorii de oameni, despre clase sociale, profesii. Vom privi și discuta despre imagini realizate de artiști din diferite epoci, cu accent pe exemple de artiști contemporani. La atelierul practic fiecare își va realiza un autoportret. Într-un final vom obține un monoprint printr-o tehnică simplă dar de efect, pe care fiecare îl va putea lua acasă. Atelierul va fi despre observație, despre percepție, despre reflecția în oglindă, despre noi și imaginea noastră". — Aurora Király

Acces: 32 lei. Costul biletului include și vizitarea muzeului de către însoțitori.

Înscrieri via e-mail, la ionescu.malina@gmail.com.