Noul an a moștenit și metehnele celui vechi. Privită prin lentila știrilor, lumea pare în cădere liberă. Privită prin lentila teatrului, totul pare mai clar, mai adânc și nevăduvit de speranță.

Ultima mutare, regia Kocsardi LeventeFoto: Teatrul Maghiar Timisoara

Undeva, încă un teatru va fi demolat. În locul lui se va construi încă un mall. Sunt 10 ani de când Teatrul de Artă a fost închis, la fel și cinematografele orașului. Acum îl dărâmă. În teatru, trăiesc însă patru actori. Refuză să plece: asta e casa lor, viața lor, caverna lor. Stau acolo, pe scenă, și repetă zi de zi, pentru spectacol. Pentru clipa când spectatorii lor ar pleca din fața televizoarelor la care privesc știri despre teatre care se demolează și ar veni la teatru.

ULTIMA MUTARE, spectacol-protest în regia lui Kocsàrdi Levente, inspirat de operele lui William Saroyan, William Shakespeare, Friedrich Schiller, Eugène Ionesco și Örkény Istvàn, va avea prima reprezentație din anul 2018 JOI, 8 FEBRUARIE 2018, de la ora 19, în sala Studio a Teatrului Maghiar. Distribuția îi reunește pe actorii Fall Ilona, Horányi László (actor invitat, o celebritate a scenei teatrale din Ungaria), Szász Enikő, Mátyás Zsolt Imre, Lukács Szilárd, Mátrai Lukács Sándor, Mihály Csongor, Vass Richárd. Echipa este completată de Baczó Tünde (coregrafie), Orbán Enikő (dramaturgie), Mihai Donici (scenografie)

Spectacolul se joacă în limba maghiară și este tradus în română. Bilete: 16/8 lei, la Agenția Teatrului Maghiar din Timisoara.