Două dintre starurile jazzului mondial propun un concert excepţional la Bucureşti. Dupa 20 de ani, pianistul Lucian Ban revine pe scena Sălii Elvire Popesco a Institutului Francez din capitală, pe data de 7 februarie 2018, la ora 19.30, alături de clarinetistul şi saxofonistul Alex Simu. Free Fall este o seară de jazz şi improvizaţii dedicată uneia dintre figurile esențiale ale jazzului modern – clarinetistul american Jimmy Giuffre.

Free Fall - jazz cu Lucian Ban si Alex SimuFoto: Afis concert

ncepând cu anii ’50, pe când era parte din Stan Kenton’s Four Brothers, şi mai ales în înregistrările cu diverse grupuri proprii din anii ‘60, Jimmy Giuffre s-a afirmat ca una dintre forţele artistice de mare impact ce aveau sa modifice jazzul de la mijlocul sec. XX. El a popularizat ideea de “third stream” (o sinteză între muzica clasică şi jazz, având improvizaţia ca element central), devenind, în acelaşi timp, una dintre cele mai originale personalităţi ale clarinetului din jazzul modern.

Cu ocazia concertului Free Fall, cei doi muzicieni de origine română îi invită pe amatorii genului într-o călătorie printre piese de Jimmy Giuffre, compozitii originale inspirate de muzicianul american şi improvizaţii.

Bilete se pot achizitiona la adresa: https://eventbook.ro/music/bilete-concert-lucian-ban-alex-simu-cinema-elvire-popesco. Pretul unui bilet este de 40 lei.