Figurativul contemporan

Figurativul contemporan

Foto: Afis expozitie

​Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită pe 3 februarie 2018, la vernisajul a două expoziții de marcă: FIGURATIVUL CONTEMPORAN – o privire asupra colecției Petrovici si ”FANTASME ÎN ATELIER”, o incursiune în creația recentă a artistului Florin Menzopol.

Sâmbătă, de la ora 16.00, Palatul Mogoșoaia găzduiește vernisajul expoziției FIGURATIVUL CONTEMPORAN – o privire asupra colecției Petrovici, demers curatoriat de criticul de artă Mădălina Mirea.

”Colecționar pasionat, Vasile Petrovici, a adunat, în decursul mai multor decade, lucrări importante ale artiștilor români contemporani, ce au abordat figurativul.

Personal, consider că, lucrările ce fac parte din colecția Petrovici, sunt relevante pentru istoria artei contemporane românești. Ele denotă spiritul critic, atent la detalii, dar și o intuiție spontană a valorii, ce caracterizează personalitatea colecționarului”. Mădălina Mirea

Expoziția va cuprinde lucrări ale artiștilor: Angela Popa Brădean, Traian Brădean, Constantin Daradici, Virgiliu Parghel, Horea Paștina, Eliza Popa, Vasile Popa, Ion Popescu Negreni, Alma Redlinger, Mihai Sârbulescu.

Începând cu ora 17.00, în galeria Cuhnie, se va deschide expoziția ”FANTASME ÎN ATELIER”, o incursiune în creația recentă a unui interesant artist - originar din Basarabia, format la București, în anii dezghețului cultural, 1964-1970 - Florin Menzopol.

FANTASME IN ATELIER

FANTASME IN ATELIER

Foto: Afis expozitie

” Mă detașez din ce în ce mai mult de pictura tradițională și în același timp de cea abstractă de factură întâmplătoare, orientându-mă spre o pictură de idei, cu soluții personale, decantate dintr-o mistică proprie, deschisă spre claritiate și analiză a unor stări intuite. ” Florin Menzopol