Trei noi carti de fotografie/arta contemporana romaneasca lansate luni, 29 ianuarie, la Carturesti Verona

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 25 ianuarie 2018, 9:50 Actualitate | Cultură


Luni, 29 ianuarie, de la ora 18:00 sunteti invotati la Cărturești Verona - Ceainărie pentru lansarea volumelor trilingve (germană, engleză, română) publicate de Editura Kettler, Germania, în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Inițiatoarea și coordonatoarea acestor serii din care fac parte și volumele de față este Doina Talmann.


Iosif Kiraly
Foto: Coperta
IOSIF KIRÁLY

Cartea conține o selecție din proiectele realizate de artist după anul 2000, prezentate într-o concepție editorială care oferă privitorului posibilitatea de a descoperi și urmări conexiunile care se produc între diferitele imagini și serii, atât la nivel vizual cât și conceptual.

Cu un text de Christine Frisinghelli, un amplu dialog între Ileana Pintilie și Iosif Király, scurte descrieri ale proiectelor, volumul oferă cea mai completă și adusă la zi analiză a operei recente a artistului. Designul publicației este realizat de Raymond Bobar.


DECEBAL SCRIBA
Foto: Coperta
DECEBAL SCRIBA

Cartea prezintă, prin intermediul textelor semnate de Cristian Nae, Olivia Nițiș și Alina Șerban, precum și a unui bogat corpus de imagini, activitatea artistului conceptual Decebal Scriba din ultimile decenii ale veacului trecut.

“Arta nu mai este un obiect, ci un semn al prezenţei umane, efectul unui proces care are loc dincolo de privirea normată a spectatorului. Decebal Scriba accede la o astfel de practică, urmărind să construiască situaţii în naraţiunea zilnică, resemnificând relaţia dintre obiect, subiect şi receptare, reducând acţiunea, conţinutul, la urmă, la semn. [...] Prezenţa corpului în opera lui Decebal Scriba se înscrie pe aceeaşi direcţie a acţiunilor sau a manifestărilor performative menite să descrie arta ca semn, corpul fiind, la rându-i, vehicul de semnificaţie. Autoreferenţialitatea iese din discuţie, pentru că nu identitatea artistului contează, ci instrumentul prin care se desfăşoară procesul de construcţie a situaţiei”. (Olivia Nițiș)


ȘAPTE - VOLUMUL VI / SIEBEN - BAND VI

SAPTE - VOLUMUL VI
Foto: Coperta
Volumul VI din Seria de albume ŞAPTE dedicat Fotografiei cuprinde lucrări ale artiştilor Michelle Bressan, Alexandra Croitoru, Carmen Dobre-Hametner, Ion Grigorescu, Nicu Ilfoveanu, Mihai Oroveanu, Ştefan Sava. Textele critice sunt semnate de Cristina-Mariana Cojocaru, Sandra Demetrescu, Ruxandra Demetrescu, Adrian Guţă, Ioana Mandeal, Maria Magdalena Radu, Diana Ursan.

În seria de carți trilingve ŞAPTE demarată în 2010 și finalizată în 2018 se editează anual un catalog cu o temă proprie, reprezentată prin șapte artiști români. Fiecare apariție este o culegere de abordări artistice individuale dar reprezentative pentru tema aleasă. Unitatea albumelor se regăsește la nivelul conceptului grafic, identitatea vizuală rămânând aceeaşi pentru fiecare ediție.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.267 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by