Dirijorul francez Olivier Robe revine la Sala Radio, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio miercuri, 24 ianuarie, ora 19.00, într-un concert care va avea ca protagoniști doi pianiști cu o remarcabilă prezență pe scena muzicală internațională: Cristian Niculescu și Zsuzsa Bálint. Prima lucrare pe afișul serii va fi Două Intermezzi, op. 12, de George Enescu, urmată de două concerte de J. S. Bach: Concertul nr. 1 în do minor pentru două piane şi orchestră, și Concertul nr. 3 în do minor pentru două piane şi orchestră. Programul se va încheia cu Simfonia nr. 5 în si bemol major, de Fr. Schubert.

Cristian Niculescu si Zsuzsa BalintFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Cristian Niculescu și Zsuzsa Bálint formează împreună un duo pianistic din anul 2012 și au concertat în special în Germania, unde au fost invitați la festivaluri internaționale, ca soliști ai unor ansambluri camerale, precum Kammerensemble der Berliner Symphoniker, sau alături de Orchestra de Cameră Berliner Camerata, de la Philharmonie Berlin.

Apreciat de celebrul profesor Jorma Panula pentru abilitățile, talentul și flerul său artistic, Olivier Robe a colaborat cu orchestre de primă mărime din Europa. De mai mulţi ani, Olivier Robe lucrează, alături de Philippe Herreweghe, cu instrumente de epocă, realizând programe din repertoriul clasic şi romantic, înregistrate pentru Harmonia Mundi cu Orchestra Champs-Elysées din Franța.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.