Dirijorul Tiberiu Soare, protagonist in conflictul din 2016 de la Opera Romania soldat cu plecarea balerinei Alina Cojocaru si a directorului artistic Johan Kobborg, este directorul general adjunct al Operei Nationale Bucuresti.

Dirijorul Tiberiu SoareFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Potrivit unui raspuns al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale catre Nicoleta Dascalu, care a facut o solicitate conform Legii 544/2001, functia de Director General Adjunct este ocupata, in prezent, de catre domnul Soare Tiberiu care coordoneaza si alte structuri artistice din cadrul Operei Nationale Bucuresti.

Facebook: Nicoleta Dascalu

Reamintim ca Opera Romana a fost in 2016 scena pe care s-a consumat un scandal public fara precedent. El a inceput in momentul in care directorul interimar Tiberiu Soare a scos din organigrama institutiei functia de director artistic al corpului de balet, detinuta de Johan Kobborg, un coregraf danez apreciat in lumea operei. Irina Iordachescu a sustinut decizia directorului Tiberiu Soare.

Punctul culminant al scandalului a fost momentul in care mai multi angajati ai Operei, adversari ai lui Johan Kobborg si sustinatori ai lui Tiberiu Soare, le-au strigat dansatorilor condusi de coregraful danez "Afara din tara!" (sursa). Kobborg si mai multi balerini, printre care si Alina Cojocaru - una dintre cele mai mari dansatoare din lume - au plecat de la Opera Romana.