In luna ianuarie, noi reprezentaţii cu spectacolul „Lampio și grăuntele de lumină”, producţie recentă prezentată de Teatrul „Stela Popescu” vor avea loc la Sala mică a Palatului Național al Copiilor. Acest spectacol încântător, care a generat entuziasmul celor mici la fiecare reprezentaţie va fi prezentat sâmbăta, 13 ianuarie, la ora 11 (bilete pe www.bilete.ro) şi sâmbătă, 27 ianuarie, tot la ora 11 (bilete pe www.mystage.ro).

Lampio si grauntele de lumina: Foto Virgil OprinaFoto: Teatrul Stela Popescu

La aceste spectacole sunt aşteptate familiile cu copii, pentru că micii spectatori au toate şansele să își găsească pe scenă un nou supererou, care reușește să-și atingă scopul prin cunoștere și perseverență. Deviza sub care se petrec toate întâmplările poveştii noastre : „Poți străluci doar atunci când faci ceea ce îți place cu adevărat!”

Lampio și grăuntele de lumină este o poveste delicată și plină de sensibilitate, o istorie originală, adaptată și dramatizată pentru copii, în regia lui Tony Adam, dramatizată de Victoria Pătrașcu și cu o scenografie semnată de Cristian Marin. Își dă concursul corpul de balet al Teatrului Stela Popescu, coordonat pentru acest proiect de cunoscutul coregraf Ioana Macarie.

Lampio este un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumina? Și uite așa apar miracole, magie, prieteni, provocări , iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă menirea în viață, pentru că el asta caută, de fapt. Micul Lampio este erou într-o poveste terapeutică despre curaj, determinare, talent și descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie văzut cu sufletul, locul în care oamenii trăiesc cele mai mari transformări. Alături de Lampio veți cunoaște și alți licurici, dar și pe monstrul deznădejdii și pe uimitoarea Hope, pasărea speranței. Esențiale sunt, însă, lecțiile de viață pe care fermecătorul nostru prieten, Lampio, trebuie să le învețe ca să ajungă în Cetatea Viselor, locul unde poate afla care îi este menirea.