Teatrul de Comedie din Bucuresti a sarbatorit, vineri, la Sala "Radu Beligan", alaturi de actorii sai si de invitati speciali, 57 de ani de la infiintare, scrie Agerpres. In fiecare an, pe 5 ianuarie, managerul George Mihaita ii aduna la un loc pe actorii de astazi si pe fostii membri ai trupei, regizori, colaboratori sau doar prieteni ai institutiei, pentru a sarbatori inca un an din existenta Teatrului de Comedie.

Momentul aniversar a fost deschis cu un scheci in care actorii Dorina Chiriac, Bogdan Cotlet, Dan Radulescu, Andreea Samson si Lucian Ionescu au introdus publicul in atmosfera de culise a teatrului.

In incheierea momentului au fost invitati sa urce pe scena si cei mai noi actori ai trupei - Ilona Brezoianu, Anghel Damian, Ana Maria Turcu, Andreea Alexandrescu, Alexandru Conovaru, Dan Radulescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Anca Dumitra si Irina Stefan.

Trecerea catre al doilea moment al serii, concertul Orchestrei Medicilor din Romania "Dr. Ermil Nichifor", a fost facut de actorul Mihai Bisericanu, care a prezentat publicului o scurta istorie haioasa a aparitiei pianului.

Prima melodie a serii a fost dirijata de George Mihaita, care le-a cerut atat muzicienilor, cat si invitatilor sa se ridice in picioare pentru a canta impreuna "La multi ani!".

"Dirijez acest teatru de 15 ani. Mult, ar zice unii, altii insa ar zice... foarte mult! Si unii si altii au dreptate. Se lucreaza acum la o ordonanta, nu pot sa-i spun de urgenta, pentru ca se lucreaza de vreo cinci ani de zile, in care noi, directorii trecuti de... trecuti, sa... asa, incet-incet. Bravo lor! Imi pare bine! Vor veni altii mai tineri sau mai batrani in locul nostru. Cert este ca m-am gandit sa las un alt dirijor in locul meu, sa vada si altii cum este. De aceea il chem, cu toata dragostea, pe Iosif Ion Prunner", a mai spus George Mihaita.

Seara muzicala a inceput cu "Divertisment in Re Major" de Mozart. "Mica Serenada" de Mozart a fost interpretata atat in varianta ei originala, cat si intr-o varianta umoristica. Din programul muzical al serii nu au lipsit Franz Liszt sau Johannes Brahms.

In fiecare an, pe 5 ianuarie, managerul George Mihaita ii aduna la un loc pe actorii de astazi si pe fostii membri ai trupei, regizori, colaboratori sau doar prieteni ai institutiei, pentru a sarbatori inca un an din existenta Teatrului de Comedie.

La cea de-a 57-a aniversare au fost prezenti, printre altii, regizorul Lucian Giurchescu, actorii Valentin Teodosiu, Luminita Erga, Marius Florea Vizante, Delia Nartea, Dan Tudor, Radu Gheorghe, Ion Chelaru, Eugen Racoti, Marius Bodochi, Ana Ciontea, Paul Chiributa, Lamia Beligan, Antoaneta Cojocaru si Adrian Ciobanu, regizoarea Andreea Vulpe si vicepresedintele UNITER, Aura Corbeanu.

5 ianuarie 1961 reprezinta data la care noua institutie infiintata si condusa de Radu Beligan, Teatrul de Comedie, si-a deschis portile catre public cu premiera spectacolului "Celebrul 702" de Alexandru Mirodan, in regia lui Moni Ghelerter.