Vineri, 22 decembrie 2017, la ora 16.00, sunteti asteptati cu mic cu mare la evenimentul prin care Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” sărbătorește Crăciunul. Pentru fiecare dintre noi, magia sărbătorilor de iarnă este dată de împletirea amintirilor din copilărie cu bucuria de a-i revedea pe toți cei dragi, familie și prieteni, de a face surprize și de a oferi cadouri sub bradul împodobit, de a cânta colinde, de a-i aștepta pe Moș Nicolae și pe Moș Crăciun sau de a face planuri pentru un nou început.

Povestea CraciunuluiFoto: Muzeul Antipa

Sărbătorile iernii, dar mai ales Crăciunul, sunt pline de simbolism, de tradiții și obiceiuri - practicate, transformate și reinventate de-a lungul timpului. Vom descoperi împreună care sunt originile acestor sărbători, ce tradiții și obiceiuri sunt specifice poporului nostru și cum evoluția societății umane a influențat sărbătorirea Crăciunului.

Asadar sunteti asteptati sa va bucurati de începuturile și transformările sărbătorilor de iarnă cu imagini, filme, colinde, covrigi, mere, ceai și fursecuri dar mai ales cu voie bună! La final organizatorii va propun să lăsați un mesaj de sărbătoare pe felicitări personalizate și vă îndeamna să descoperiți plăcerea de a inventa o tradiție de Crăciun proprie familiei dumneavoastră, în cazul în care nu aveți una deja inventată!