Actritele planuiesc sa poarte tinute negre la gala Globurilor de Aur, in semn de protest fata de inegalitatea de gen, precum si de recunoastere a valului de acuzatii de hartuire si agresiune sexuala care au fost lansate recent in industriile de film si de televiziune, relateaza News.ro, citand nme.com.

Potrivit Billboard, actritele care vor participa la eveniment, inclusiv cele nominalizate si prezentatoarele, vor renunta la tinutele colorate si vor alege unele negre, pentru a transmite un mesaj.

Recent, a fost anuntat si ca gala Screen Actors Guild Awards, care va avea loc pe 21 ianuarie, va fi prezentata doar de femei.

"Sper ca jurnalistii care vor fi prezenti la covorul rosu vor intreba despre puterea pe care media o are de a influenta lumea. La Globurile de Aur au fost nominalizati cinci barbati albi la categoria regie. Barbatii albi nu sunt singurii oameni care fac filme bune. Ei sunt doar cei care sunt recunoscuti pentru acest lucru. Sa vorbim despre acest lucru pe covorul rosu", a spus regizorul Jennifer Siebel Newsom, cea care a initiat campania "#AskHerMore" (Intreab-o mai multe, n.r.).

Filmul "Shape of Water", pentru care regizorul mexican Guillermo del Toro a fost premiat anul acesta la Festivalul de la Venetia cu Leul de Aur, a primit cele mai multe nominalizari la Globurile de Aur 2018. Lungmetrajul a fost nominalizat la sapte categorii ale premiilor, inclusiv ¬cel mai bun film¬, ¬cel mai bun regizor¬ si ¬cea mai buna actrita¬ (Sally Hawkins), potrivit goldenglobes.com.

Cel mai recent film semnat de Steven Spielberg, ¬The Post¬, a primit sase nominalizari, inclusiv la categoriile ¬cel mai bun regizor¬ si ¬cel mai bun actor¬ (Tom Hanks) si ¬cea mai buna actrita¬ (Meryl Streep).

¬Lady Bird¬, cu Saoirse Ronan in rol principal, a primit patru nominalizari, intre care la categoriile ¬cel mai bun musical sau comedie¬ si ¬cea mai buna actrita¬.

La categoria ¬cel mai bun film - drama¬ au mai fost nominalizate ¬Dunkirk¬, ¬Three Billboards Outside Ebbing, Missouri¬ si ¬Call Me By Your Name¬.

Cea mai buna comedie sau musical se va alege dintre ¬The Disaster Artist¬, de James Franco, ¬Get Out¬, de Jordan Peele, ¬The Greatest Showman¬, de Michael Gracey, ¬I, Tonya¬, de Craig Gillespie, si ¬Lady Bird¬, de Greta Gerwig.

La categoria ¬cel mai bun film intr-o limba straina¬ au fost nominalizate: ¬Una mujer fantastica¬ (Chile), de Sebastian Lelio, ¬First they killed my father¬ (Cambodgia), de Angelina Jolie, ¬In the fade¬ (Germania), de Fatih Akin, ¬Loveless¬ (Rusia), de Andrey Zvyagintsev, si ¬The Square¬ (Suedia), de Ruben Ostlund.

Actritele nominalizate pentru cel mai bun rol intr-o drama sunt: Jessica Chastain (¬Molly s Game¬), Sally Hawkins (¬The Shape of Water¬), Frances McDormand (¬Three Billboards Outside Ebbing, Missouri¬), Mery Streep (¬The Post¬) si Michelle Williams (¬All the money in the world¬).

Cat priveste actorii, pentru cel mai bun rol intr-o drama, au fost nominalizati: Timothee Chalamet (¬Call me by your name¬), Daniel Day-Lewsi (¬Phantom Thread¬), Tom Hanks (¬The Post¬), Garry Oldman (¬Darkest Hour¬) si Denzel Washington (¬Roman J. Israel, Esq.¬).

Cea mai buna animatie va fi ¬The Boss Baby¬, ¬The Breadwinner¬, ¬Coco¬, ¬Ferdinand¬ sau ¬Loving Vincent¬.

HBO a primit cele mai multe nominalizari - 12 -, urmat de Netflix, cu 9, si FX, cu 8. Miniseria ¬Big Little Lies¬, produsa de HBO, cu Reese Witherspoon si Nicole Kidman in distributie, a fost cea care a fost nominalizata la cele mai multe categorii - 6.

Castigatorii celor 25 de categorii vor fi anuntati pe 7 ianuarie, in cadrul unei gale care va avea loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles.