Editura Nemira a participat la targul de carte Gaudeamus cu o oferta de carte bogata, de fictiune straina si romaneasca, non-fictiune, precum si carte pentru copii de la editura Nemi.

spargatorul-de-nuciFoto: Editura Nemira

Top 5 Nemira:

1. Greva pacatosilor sau apocrifa unui evreu, de Florin Chirculescu - un roman polifonic si unic in literatura romana, in care istoria veche se impleteste cu istoria recenta, iar prezentul romanesc, sinonim cu coruptia si criza, se imbina cu trecutul oriental si inceputurile medicinei moderne.

2. Problema celor trei corpuri, de Liu Cixin (colectia Nautilus SF) - Romanul castigator al premiului Hugo in 2015 este un hard science fiction remarcabil, cu accente de thriller, despre iminenta unei invazii si o realitate virtuala care poate schimba soarta umanitatii.

3. Tobele toamnei, volumul al doilea, de Diana Gabaldon (partea a IV a din seria Outlander, colectia Nautilus Fantasy) - Continuarea indragitei serii Outlander, care imbina elegant fantasy, fictiunea istorica si o poveste de dragoste care trece dincolo de spatiu si timp.

4. Belgravia, de Julian Fellowes (colectia Babel) - Povestea unui caz scandalos din Londra anilor 1840, scrisa de creatorul serialului Downton Abbey, care a readus epoca victoriana la moda.

5. Bacalaureat, de Ovidiu Eftimie (colectia Nautilus SF) - O noua aventura din universul romanului Arhanghelul Raul, in care cele mai neasteptate personaje stau in calea unei invazii extraterestre.

Alte titluri cautate de cititori in targ au fost: Antologia Craciunul in cele mai frumoase povestiri, Partea intunecata a magiei, de V.E. Schwab (colectia Young Adult), Arme matematice de distrugere, de Cathy ONeill (colectia Anticipatia), Wild Cards, antologie SF de George R.R. Martin si Bani.Munca.Timp, de Elena Vladareanu (colectia Vorpal).

Top 5 Nemi pentru copii

1. Fetita care a salvat Craciunul, de Matt Haig - continuarea bestsellerului Un baiat numit Craciun, o carte plina de magie, optimism, umor, elfi si reni pusi pe cearta, dar si o fetita care va face orice pentru a-l ajuta pe Mos Craciun.

2. Spargatorul de nuci - Inspirandu-se din reprezentatia pusa in scena de George Balanchine in 1954 pentru New York City, ilustratoarea Valeria Docampo surprinde magia si farmecul acestei clasice povesti de iarna.

3. Dragonul de gheata, de George R.R. Martin - O poveste incantatoare despre prietenie, curaj si sacrificiu, atat pentru tinerii cititori, cat si pentru adulti, de la faimosul autor al seriei Urzeala Tronurilor, cu ilustratii magistrale de Luis Royo.

4. Sofia si pisica ei, de Dick King Smith, unul dintre cei mai indragiti autori de carti pentru copii din lume.

5. Spatiul. Supereroi ai stiintei, de Tracey Turner si ilustratii de Jamie Lenman - povesti pe intelesul copiilor despre cei mai importanti oameni de stiinta care au schimbat pana acum lumea.

Alte titluri cautate de cititori din Nemi: volumele din Lumea animalelor, de Olivia Brookes, Craciun fericit, Matei, Lama lama in pijama, de Anna Dewdney