"In Jurul Marii Uniri de la 1918. Natiuni, frontiere, minoritati", de Lucian Boia, "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, sau cel de-al doilea volum "Jamila Cuisine" de Geanina Staicu-Avram, se situeaza pe locuri fruntase in topul celor mai vandute titluri la Targul International Gaudeamus, potrivitAgerpres.

gaudeamusFoto: Hotnews

* Cea mai bine vanduta carte la Editura Humanitas a fost "In Jurul Marii Uniri de la 1918. Natiuni, frontiere, minoritati", de Lucian Boia, urmata de volumul colectiv "Cum sa fii fericit in Romania", "Continentele insomniei", de Gabriel Liiceanu, "Cartea rasului si a cercetarii", de Radu Paraschivescu, "Medicina, nutritie si buna dispozitie" - Simona Tivadar si "Atlasul frumusetii. Femeile lumii in 500 de portrete".

* La Humanitas Fiction, prima pozitie este ocupata de "Muza" de Jessie Burton, urmata de "Zile de Craciun" de Jeanette Winterson, "Adolf H. Doua vieti" de Eric Emmanuel Schmitt, "Gala-Dali" de Carmen Domingo si "Ruta subterana" de Colson Whitehead.

* La Humanitas Junior, pe primul loc se afla "Intamplari din secolul trecut. Marile evenimente ale secolului XX" de Daniele Aristarco, "Darul lui Mos Craciun" de T.O. Bobe, "Istoria omenirii" de Hendrik Willem van Loon, "Corabia cu coarne" de Dashka Slater, atlasul "Dinosaurium" de Chris Wormell si Lily Murray.

* La Curte Veche Publishing, top I vanzari il constituie cel de-al doilea volum "Jamila Cuisine" de Janina Staicu Avram, urmat de "O dorinta de Craciun" de Lori Evert, albumul "Obiecte graitoare" de Stefa Caltia, "Cinci ingrediente" de Jamie Oliver si "Omon Ra" de Viktor Pelevin. *Pe primul loc in clasamentul vanzarilor s-a situat, la Polirom, volumul "Sapiens. Scurta istorie a omenirii" de Yuval Noah Harari, urmat de "Cele trei fiice ale Evei" de Elif Shafak si "Ramasitele zilei" de Kazuo Ishiguro.

* La Litera, primul loc a fost ocupat de "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, urmat de "Mica Enciclopedie Meik Hygge" de Meik Wiking, "In cautarea unui destin" de Jojo Moyes, "Crima din Orient Express", de Agatha Christie, "Stanisland, Povesti din spatele zidului Berlinului", de Anna Funder.

* La Litera Mica, topul vanzarilor a fost deschis de "Povesti de seara pentru fete rebele", de Elena Favili si Francesca Cavallo, "Marea carte a Craciunului", "A fost odata. 24 de povesti terapeutice" de Gilles Diederichs; "Soy Luna. Stil si pasiune" si "Prima mea enciclopedie". * Cu multe noutati editoriale si aproximativ 700 de titluri cu reduceri intre 15% si 30%, Grupul Editorial Trei a fost si la aceasta editie a Targului Gaudeamus una dintre destinatiile preferate ale cititorilor romani.